Начална страница / диети / Внимателно да не се опарите с този огнено вкусен лава кейк
Внимателно да не се опарите с този огнено вкусен лава кейк

Внимателно да не се опарите с този огнено вкусен лава кейк

Според легендата, един от най-великите десерти с шоколад в наши дни, а именно лава кейк или както го наричат още ,,брауни‘‘, се появява на бял свят благодарение на огромна кулинарна грешка. Върхът на всички шоколадови рецепти е бил ,,измислен‘‘, когато един готвач прибързва да извади шоколадовата торта по-рано от пещта. Така когато разрязва една от най-великите рецепти с шоколад, от нея започва да извира горещ шоколад, досущ като пламенна лава. Въпреки голямото недоразумение обаче, благодарение на своя божествен и мек вкус, шефът успява да наложи браунито по цял свят и да го превърне в най-често приготвяните домашни рецепти с шоколад.

Споделяме с вас рецептата на това върховно лакомство, което всички почитатели на рецепти с разтопен шоколад задължително трябва да пробват. За да приготвите 6 форми са ви необходими най-напред двеста грама черен шоколад, тъй като добре знаете, че само такъв се изполва за приготвяне на рецепти с натурален шоколад или пък за десерти с течен шоколад.

Следващите нужни продукти са: двеста грама краве масло, без което също няма да ви се получат никои рецепти с черен шоколад, шест яйца, две чаени чаши бяла захар, две супени лъжици какао, една чаена чаша брашно и малко мазнина за формата. Браунито не е от тези рецепти с бял шоколад или поне досега никъде няма такива в интернет, тъй като белият шоколад е прекалено тежък и смесен с тесто става много труден за консумиране.

Фурната, в която ще приготвяте тези лесни десерти с шоколад трябва да бъде загрята на 220 градуса, тъй като печенето ще бъда изключително кратко. Предполагаме, че всички имат опит от приготвяне на рецепти с течен шоколад, където също шоколадовите блокчета трябва да се разтопят на водна баня. В купа разбийте брашното, захарта, шоколада и какаото. След това намажете с мазнина специалните алуминиеви формички за лава кейк и ги напълнете със сместа. Печенето им на тази висока температура, както казахме трябва да бъде много кратко – от 10 до 12 мунути максимум, в зависимост от мощността на печката, с която разполагате. След като изтекат тези минути, веднага ги извадете и поръсете с пудра захар.

Ако пък сте веган и харесвате сурови десерти rawcakes.bg е вашето място

Коментари

коментара

Scroll To Top