Начална страница / Любопитно / 3 предимства на дървените играчки
3 предимства на дървените играчки

3 предимства на дървените играчки

Със сигурност сте виждали красиви дървени играчки по магазините и с умиление сте се радвали на тях. В тази статия ще посочим три предимства на дървените играчки и сме сигурни, че можете да посочите и още.

Екосъобразни са

Дървените играчки са истинска грижа за природата. Те се рециклират и се разграждат в природата. Не си представяйте изсичане на вековни гори за направата на играчките. Най-често те се правят от бамбук, който расте бързо. По този начин не се причиняват и сериозни сътресения в природата.

 

Образователни

През далечната 1976 година д-р Лорънс Местянек, който е образователен психолог, забелязва липсата на детски образователни играчки за деца, които имат проблеми в развитието си. В своя гараж той изработва няколко такива от дърво. Оттогава насам се правят проучвания, които показват, че дървените играчки имат сериозен набор от образователни качества.  Те могат и да бъдат различни по вид – конструктори, мозайки, различни низанки. Те помагат и на детето по-лесно да усвои основни математически умения – събиране и изваждане.

 

По-полезни са за концентрацията

Местата, които са направени от дърво, са доста по-успокояващи и концентрирани. Сигурно и вие сте го забелязали, когато сте някъде на гости или пък сте в хижа, където има дървена столова или стаи. Работата пък на място, където има дървени мебели, ни помага да се успокоим и концентрираме върху задачите си. Поради тази причина и образователните играчки много често са дървени. Доказано е, че учениците мисля и учат по-добре с дървени пособия или пък в такава атмосфера, вместо заобиколени от метал или технологии. Всъщност, това е хубавото на дървените играчки – децата не се пристрастяват към тях, както към екраните. Те се учат да мислят и да решават проблемите си сами, а това са ключови умения, които ще им трябват по-нататък в образованието и живота.

Както виждате дървените играчки са ключови за развитието на детето и ползите от тях далеч не се изчерпват с този кратък списък.

Повече инфо на: Detskiigrachki.com

Коментари

коментара

Scroll To Top