Начална страница / Любопитно / Бебешкото олио прави чудеса
Бебешкото олио прави чудеса

Бебешкото олио прави чудеса

Онези от вас, които обичат да полагат гриж за кожата си, най-вероятно са се замисляли дали ние, възрастните, не можем да се възползваме от ползите, които бебешкото олио може да донесе.

Отговорът потърсихме при фармацевти от аптека Медея, които ни увериха, че бебешкото олио е продукт с изключително широко приложение и с не една или две ползи.

Какво може да направи бебешкото олио за кожата ни

Бебешкото олио може да бъде изключително полезно за вашата кожа, в случай, че я усещате суха и изтощена. То има свойството да попива изключително лесно и бързо, нареждайки се сред най-ефикасните продукти в категорията за бебешка козметика.

Хубавото на бебешкото олио е, че е съобразено с чувствителната бебешка кожа, тоест очаква се да се понесе дори още по-леко и безпроблемно при възрастни хора.

Уникално при кожни раздразнения

Обикновено раздразнената кожа се отличава с това, че е много суха. Тя най-често е люспеста, сърбяща и лесно зачервяваща се, дори при незначително поводи. Стресът, мръсният въздух, липсата на достатъчно витамини и минерали, както и метеорологичните условия, обаче, са можен фактор и оказват своето влияние, като най-често именно те са основна причина.

Бебешкото олио е с много лека текстура, воднисто и бързо попива в кожата. Тъй като след него е остават мазни следи, то много успешно може да повлияе различни видове кожни проблеми.

Как точно се прилага

Ако искате да си направите една домашна разкрасителна процедура с бебешко олио, трябва да проявите малко постоянство. Макар че още след първото нанасяне кожата изглежда видимо променена, все пак трябва да повтаряте процедурата многократно за по-траен ефект.

За да получите максимални ползи от ползването на бебешко олио, би било добре да се съобразите с няколко важни момента. Така например, олиото се нанася върху кожата след баня. Направете го докато тя още е влажна, защото то попива най-лесно по този начин.

Изчакайте да попие напълно и едва след това можете да се облечете, в противен случай ще направите мазни петна по дрехите си. Съобразете се с какво количество ще постигнете оптимален резултат. Твърде много от продукта може да ви накара да влезете под душа отново, а след това кожата ви отново ще  суха.

Коментари

коментара

Scroll To Top