Начална страница / Любопитно / Битум и битумни керемиди – информираност за повече ефективност и сигурност
Битум и битумни керемиди – информираност за повече ефективност и сигурност

Битум и битумни керемиди – информираност за повече ефективност и сигурност

Понеже голяма част от решенията за строителни материали в България вече са съобразени с директиви от ЕС, то трябва да знаете, че за всички материали използвани в строителството има една организация, която обединява интересите на производители и търговци. Продуктът битумни керемиди влиза в сектора на битумната индустрия.

За страните от Европа тази организация се нарича Евробитум и се грижи да осигурява информация за битумната индустрия, като промотира ефикасното, ефективното и сигурното използване на рафинирания битум в неговите най-различни приложения: пътни настилки, индустриално използване, приложения в строителството и архитектурата, именно в архитектурата и строителството влиза използването на битумни керемиди.

Защо е толкова важно битумната индустрия да има такъв обединителен орган, който да я представя по този начин ? Този въпрос е напълно резонен, и отговорът може да се състои в статистиката. Повече от 11 милиона тона битум се консумират в Европа всяка година. Като повече от 90 процента от този битум се прилага да покрива различни настилки, в това число влизат и видовете битумни керемиди за покриви. Тези числа говорят, че както търговците, така и потребителите на битум трябва да имат сигурност и гаранция, че няма да бъде злоупотребено с доверието им и че битумните продукти, които ще използват са съобразени с качеството и стандарта, който е характерен за ЕС.

Евробитум предоставя на индустрия информираност в няколко насоки. Организацията повдига въпроси за предимствата на битумните продукти, така че бъдат представени пред законотворците и пред потребителската общност. Осигурява взаимодействие между работещата индустрия и научните изследвания за оптимизиране на продуктите. Помага за направата на дългосрочни стратегии за използване на битумните продукти и конкретно за използването на битумни керемиди за покривите на европейските граждани. В България битумните керемиди също стават все по-популярни и затова българският потребител също има нужда от гаранция, сигурност и информираност.

Коментари

коментара

Scroll To Top