Начална страница / Любопитно / Ефективна смяна на щрангове
Ефективна смяна на щрангове

Ефективна смяна на щрангове

Ръждиви тръби и шупли по тях – това е нещо, което всеки нов собственик на жилище не желае да види. Когато жилищната кооперация е построена преди много години, няма какво друго да очаквате. Нека все пак да не сме чак толкова песимисти, защото вече много собственици се обединиха и направиха смяна на щранговете.

Ако този ремонт не е направен, то в новото за вас жилище може да има много неприятни последствия – течове, лошо качество на водата, слаб дебит, запушени канали. Най-добрият изход е да се справите с щранговете на системите за водоснабдяване, отопление и канализация. За да се направи смяна на щранговете в жилищната кооперация е необходимо съгласието на всички собственици, вписано в протокол от общото събрание. След като до този момент това не е направено е явно, че вие трябда да си го направите сами в собственото жилище.

За направата на този ремонт ще ви бъде нужна професионална помощ. Това сега бързо се урежда с използването на интернет. Всяка доказала се в бранша фирма за ВиК услуги има добре разработен сайт, в който са засегнати всички въпроси свързани със смяната на тръбопроводи и щрангове. Казваме, че работата трябва да се свърши от професионалист, защото премахването на старите корозирали метални тръби е тудна задача. Тези тръби са не само тежки, но ще трябва много внимателно да се отстранят като се запази една част от тях в горния и долен край за връзка на всеки щранг с тези на съседите.

Смяната на щрангове е свързана и с редица други изисквания – да се предупреди домоуправителя за точната дата, за да се спре водата, да се помолят съседите от горните етажи да не ползват канализацията по време на вашия ремонт. Когато сте осигурили фирмата и уговорката с домоуправителя, ремонтът може да започне.

За смяната на щранговете и тръбите в жилището ще ви бъдат необходими нови тръби. Специалистите препоръчат обикновено полипропиленови тръби, защото при тях има много добро съотношение между цена и качество. Те се отличават с много добри качествени показаели – не корозират, дълъг период на ползване, леки и удобна за работа са, имат гладка повърхност и добър естетичен вид. Тази смяна на щранговете ще ви осигури комфорт и спокойствие, за това нека това бъде първия ремонт в новото жилище.

Коментари

коментара

Scroll To Top