Начална страница / Любопитно / Google са разкрити: Matt Cutts бил подставено лице
Google са разкрити: Matt Cutts бил подставено лице

Google са разкрити: Matt Cutts бил подставено лице

Matt Cutts (произнася се Мат Кътс) е познато лице на милиони уебмастъри по света. Работи в Google и е шеф на отдела за борба с уебспама (какво е уебспам вижте в wikipedia). Той е една от най-мразените и дискутирани личности в света на уебмастърството.

Matt Cutts като представител на Google прави редица видеа в YouTube в които „помага с добри съвети“ на уебмастърите как да направят своя сайт по-добър и съответно да се показва на по-челни позиции в търсачката.

Наскоро американския таблоид Globe гръмна с новината, че Cutts всъщност не е никакъв софтуерен инженер, а … актьор! Сензационната новина била разкрита от бивш служител на Google, който желаел да остане анонимен.

Служителя работещ за Google споделил, че Cutts не разбирал нищо от алгоритми и уебсайтове, камо ли от уебспам. Той бил просто добър актьор, който казвал това, което му наредят отгоре срещу не малка заплата на месец.

В думите на бившия служител има не малка доза истина, защото никой не е виждал Cutts на работното си място и какво точно прави. Той се появява само в неговите видеа, които са добре режисирани, а с думите си служи като политик – не казва нищо конкретно, не потвърждава и не отрича каквото и да било.

Става ясно, че зад цялата тази схема стоят лица, които работят в Google, но на много по-горни етажи. А целта им е само една – тотално да объркат уебмастърите и сайтовете им да са или наказани от някой техен алгоритъм или да са на много по-задна страница, така че никой посетител да не може да ги открие. Това пък от друга страна в един момент ще породи желание уебмастърите да рекламират сайтовете си в AdWords – основната рекламна мрежа на Google с която те печелят повече от 20 милиарда долара годишно.

Коментари

коментара

Scroll To Top