Начална страница / Любопитно / Качествена козметика за лице – какво трябва да търсим в нея?
Качествена козметика за лице – какво трябва да търсим в нея?

Качествена козметика за лице – какво трябва да търсим в нея?

 

Козметика за лице

Козметика за лице

Всички искаме качествена козметика за лице, когато избираме конкретен продукт, бил той крем, лосион, почистващ гел, мляко, серум или нещо друго. Истината е, че рядко осъзнаваме какво точно имаме предвид, когато казваме ‘’качествена’’ и ако изобщо имаме някаква представа, то това е желанието да се преобразим като с магическа пръчка и по точно – кожата да ни да стане по-млада, по-свежа и по-нежна, отколкото е в момента.

За да постигнем този ефект е важно наистина да използваме продукти с високо качество, но за да можем да ги открием сред огромното количество марки и разновидности е нужно да разберем на какви критерии трябва да отговаря козметиката, която ползваме, за да можем да сме сигурни в нейното качество.

Какво трябва да търсим в козметичните продукти?

Има няколко важни белега, на които отговаря качествената козметика. Щом се уверим, че продуктът, към който сме се насочили ги притежава можем смело да пристъпим към покупката, макар че в някои случаи е невъзможно да ги открием без да сме ги тествали лично. Добра идея е да използваме малки мостри преди да закупим цяла опаковка – доста магазини предлагат такава опция.

Чистота на вложените компоненти

Сигурен белег за качеството на козметичните продукти е чистотата на вложените съставки. Това е валидно както за активните компоненти, така и за поддържащите вещества, изпълняващи функцията на стабилизатори. Ако кремът за лице или лосионът съдържат синтетични консерванти, то той спира да бъде качествен, независимо колко други полезни вещества съдържа. Задължително избирайте продукти без парабени, емулгатори и стабилизатори.

Нежна текстура с добри абсорбиращи свойства

На този критерий трябва да отговарят особено кремовете за лице, тъй като те трябва да престоят най-дълго върху кожата на лицето. Ако кремът не попива бързо в кожата, то той няма да може да я хидратира и подхрани в дълбочина, а ще остане на повърхността под формата на плътен и мазен слой, който ще попречи на кожата да диша и ще изглежда доста неприятно. С такъв крем е въпрос на време да се сблъскате с проблеми като акне и черни точки.

Бързо и продължително действие

Всички искаме бързина, особено когато трябва да коригираме определен дефект или да успокоим раздразнената и възпалена кожа. Качествената козметика за лице си личи по това – действа светкавично, коригирайки недостатъка, който ни измъчва още след първата употреба. Ако страдаме от суха кожа, качественият крем ще я овлажни за секунди и ще я запази свежа и спокойна през целия ден.

Висока защита срещу външни влияния

Качествената козметика не бива да се възприема единствено като спешна помощ срещу конкретен проблем, а като защита срещу появата на такъв. Основна причина за преждевременното стареене на кожата, както и за редица кожни заболявания са вредните UV лъчи, от които продуктите, които използваме трябва добре да ни защитават. Студът, сухият въздух и промишлените замърсители са също фактори, от които козметиката ни трябва да ни пази.

Приятен аромат

За много хора уханието на козметиката е не по-малко важно от нейните свойства. Много често избираме даден продукт на база неговата миризма, без да обръщаме сериозно внимание на останалите показатели. Причината е, че ароматът ни кара да се отпуснем или заредим с приятни емоции, а по този начин действието на продукта се проявява много по-бързо и ефективно.

Коментари

коментара

Scroll To Top