Начална страница / Любопитно / Как да изберем смарт часовник
Как да изберем смарт часовник

Как да изберем смарт часовник

Когато става въпрос за избор на smart часовник, трябва да вземете предвид редица фактори. От функции до живот на батерията до приложения, има много налични опции. Тази статия има за цел да ви помогне да вземете правилното решение. До края на тази статия трябва да можете да намерите устройство, което отговаря на вашите нужди и бюджет.

Функции

Смарт часовниците са буквално преносими компютри, които могат да реагират на потребителски команди. Те могат да се използват за управление на домакински уреди и извършване на гласови търсения. Някои смарт часовници дори имат вградени смарт приложения. Това ги прави по-удобни за взаимодействие човек-компютър. Има обаче няколко недостатъка, свързани с тези часовници. Например, те имат слаба водоустойчивост.

Едно от най-големите предимства на smart часовниците е възможността за следене на различни здравословни показатели. Някои модели имат функции за следене на кръвното налягане и ЕКГ. Те също имат научни функции за наблюдение на съня. В допълнение, те могат да открият промени в сърдечната честота на носещия и нивата на кислород в кръвта. С развитието на новите технологии смарт часовниците ще продължат да придобиват повече функционалност и приложения.

Как да изберем смарт часовник - функции

Живот на батерията

Животът на батерията на smart часовника е решаващо съображение за средния потребител. Повечето от нас разчитат на смарт часовниците си на работа, във фитнеса или у дома, което означава, че ще ни трябва батерия, която ще издържи цял ден. Ето защо животът на батерията е решаващ конкурентен фактор за много марки смарт часовници, а някои от тях дори са инвестирали сериозно в научноизследователска и развойна дейност, за да разработят модели, които предлагат цял ​​ден живот на батерията.

Животът на батерията е едно от най-големите оплаквания за интелигентните часовници и докато Apple Watch е широко хвален за своя двудневен живот на батерията, много устройства с операционна система за носене все още се борят с дълъг живот на батерията. Докато някои модели могат да издържат до пет дни с едно зареждане, други издържат само няколко часа. Тези модели обикновено имат дисплеи с по-ниско качество и по-малко функции.

Как да изберем смарт часовник - живот на батерията

Приложения

На пазара има няколко страхотни приложения за смарт часовници. Тези приложения са проектирани да предлагат удобство и лекота на използване. Някои приложения предлагат функции като списъци със задачи, водене на бележки и сътрудничество. Други предлагат функции за сигурност като проверка в 2 стъпки. Тези приложения са чудесни както за лична, така и за професионална употреба.

Някои от най-добрите приложения за смарт часовници предлагат набор от функции за здраве и фитнес. Тези приложения ви помагат да следите дневния си прием на калории и упражнения. Някои от тези приложения дори ви позволяват да автоматизирате задачи като SMS съобщения. Други са прости, като Calculator for Wear, който предоставя прост калкулатор за вашата китка с лесни за натискане бутони и удобно за потребителя оформление. Много от тези приложения включват и научни функции, които можете лесно да изпълнявате с помощта на гласови команди.

Друго полезно приложение за Wear е Google Maps. Само с един поглед можете лесно да намерите местоположението си. Това е особено полезно, ако пътувате на непознато място.

Как да изберем смарт часовник - приложения

Цена

На пазара има много смарт часовници. Някои от тях са по-скъпи от други. Цената варира от в зависимост от характеристиките на устройството. Някои могат да провеждат разговори, други могат само да показват часа. Има и умни часовници за възрастни хора, които могат да им помогнат при деменция.

Умният часовник е изключително усъвършенствано устройство, което може да прави много неща, от отговаряне на телефона ви до възпроизвеждане на музика. Много от тях също ви позволяват да следите здравето си. Те могат да се използват и за проследяване на фитнес и следене на сърдечната честота. Но въпреки че тези смарт часовници са популярни и удобни, те са и доста скъпи. Ако сте с ограничен бюджет, помислете вместо това за закупуване на по-евтин smart часовник.

Богата гама от смарт часовници и устройства можете да откриете в Mobile Point – един от най-популярните магазини за мобилни телефони и аксесоари.

Коментари

коментара

Scroll To Top