Начална страница / Любопитно / Как да избираме и купуваме бижута за себе си – ръководство за онези, които не чакат подаръци
Как да избираме и купуваме бижута за себе си – ръководство за онези, които не чакат подаръци

Как да избираме и купуваме бижута за себе си – ръководство за онези, които не чакат подаръци

Съвременната жена е свободна и финансово независима. Тя не чака някой да ѝ поднесе мечтаните неща наготово – висок пост в кариерата, екскурзия до екзотична дестинация, луксозен апартамент. По същия начин все по-малко жени очакват някой (интимен партньор или роднина) да им подари златни и сребърни бижута. Те могат да си ги купят сами, но само парите не са достатъчни за избора на идеалния накит.

В следващите редове ще ви дадем полезни съвети как да избирате бижута за себе си, така че те да ви подхождат идеално. Това е изключително важно, защото, фактът, че един накит и ювелирен стил подхожда на дадена дама, не означава, че ще подхожда на всяка дама.

Като бонус ще ви посочим едно страхотно място, където винаги ще намирате уникални, превъзходни и с отлично качество накити – онлайн магазин Паладиум. Разгледайте авторските колекции на марката още сега!

Оставете се на порива, но имайте предвид следните неща:

Кое би накарало една жена да си купи ново бижу? Отдавна е доказано, че шопингът действа като антидепресант на представителките на нежния пол, така че причините могат да бъдат всякакви – нужда от утешение след тежък ден в офиса, а също и награда за важно кариерно постижение.

Добрата новина е, че в ювелирния свят има по нещо за всекиго, така че и перфектното за вас бижу съществува. То пасва перфектно на стила ви на обличане, на начина ви на живот и на бюджета ви. Какво дамите най-често купуват за себе си? Според специалистите, това са гривни, колиета и обеци. По-рядко се търсят пръстени със скъпоценни камъни, защото обществото ни е натрапило идеята, че те се подаряват от мъжете. По възможност коленичили, докато го правят.

Няма нищо лошо в това да действате импулсивно, поръчвайки чифт зашеметяващи обеци, които са грабнали вниманието ви в онлайн каталога на фирми като Паладиум. Те обаче трябва да се вписват добре в личния ви стил, за да бъдат носени колкото се може по-често. В противен случай парите ви просто ще си лежат в кутията за бижута.

Истината е, че малко жени са напълно наясно със своя стил, затова няколко уточняващи въпроса ще ви помогнат да се ориентирате в кой сегмент на стилистичния спектър се намирате, а именно:

  • Какъв е работният ви/ежедневен гардероб? Консервативни костюми и високи обувки или спортно-небрежен тоалет?
  • Работата ви и животът ви свързани ли са с често посещаване на коктейли, опера и театър или предпочитате да посещавате барове и дискотеки?
  • Какви дрехи носите обикновено – женствени и изискани или спортни, неангажиращи и преди всичко удобни?

Желателно е да определите и поводите и местата, където бихте могли да носите закупеното със собствени средства бижу? Ако ви е нужен накит за специален повод, то спокойно можете да заложите на по-ярък и масивен елемент, защо не и с цветни камъни Сваровски? За ежедневието спокойно можете да заложите на семпло и деликатно бижу от висококачествено родирано сребро.

Златните бижута съвсем не са излезли от мода, но отношението към ежедневното им носене доста се промени в последните години. Уместно е аксесоарите от жълтия благороден метал да се носят ежедневно само от улегнали жени с висок социален и материален статус. Сребърните украшения с циркони и кристали Swarovski са универсално решение за дамите от всяка възраст, професия и индивидуален стил.

Коментари

коментара

Scroll To Top