Начална страница / Любопитно / Как да накарате бебето и малкото дете да заспят едновременно

Как да накарате бебето и малкото дете да заспят едновременно

Разгледайте следния сценарий: Лежите на дивана с подпрени крака, отпивате ледена напитка и се притискате до любимата си книга, точно преди да задремете и да си починете така необходимата почивка. И всичко това, защото сте успели да накарате ДВЕТЕ деца да подремнат по едно и също време! УЖАС!

Не е ли мечта на всяка майка да може да спи, докато децата й спят? Може би мечтае просто да се наслаждава на момента, докато спокойно се справя с безкрайния си списък със задачи.

Каквато и да е причината да искате децата ви да дремят по едно и също време, повярвайте ми, когато казвам, че всяка майка по света ви разбира.

Изключително важно е всички да дремят по едно и също време, независимо дали имате новородено или по-голямо бебе. Това е не само по-добре за вашето здраве, но и е по-лесно да държите две деца да спят по едно и също време, за да не се събудят едно друго. Ето някои предложения за това как да накарате вашето малко дете и бебе да подремнат по едно и също време.

Умората

След като имах няколко деца, мога да ви кажа, че едно от най-важните неща, които можете да направите, е да ги изморите. Позволете им да тичат наоколо, да лудуват и да се вълнуват, защото в резултат на това ще е по-вероятно да подремнат. Помислете колко по-лесно е да заспите, след като сте били физически активни и сте тичали наоколо: Сега е много по-лесно да заспите!

Това е прост съвет, който трябва да се запомни, но често се пренебрегва.

Поставяйте ги в подходящото време

По различно време през деня децата могат да се преуморят (или да не са достатъчно уморени!). Трябва да разберете кога са уморени и да ги сложите да подремнат. Това е така нареченият прозорец на възможността за дрямка. Майки, повярвайте ми, когато казвам, че не искате да пропуснете тази възможност! Следете за признаци на уморено дете, като например присвиване на очи, прозяване или спокойно поведение.

Поддържайте рутина за него

Освен че се опитвате да уморите децата и да ги сложите да легнат в подходящото време, ще искате да спазвате график. Наличието на график включва неща като събуждане по едно и също време, обядване по едно и също време, смяна на памперса по едно и също време и дори лягане по едно и също време. Сами ще забележите, че дори при сменяването на пакет памперси с друг модел, детето най-вероятно ще го забележи. Когато децата знаят какво ще последва, те изглежда се справят по-добре. Невероятно е как мозъкът може да се адаптира към последователен график в полза на всички!

Знайте кога е най-подходящото време

С течение на времето ще започнете да забелязвате кое време от деня е най-подходящо за подремване на децата ви. Някои бебета и малки деца предпочитат да дремят в средата на деня, докато други предпочитат да дремят в средата на следобеда. Всичко, което трябва да направите сега, е да започнете да търсите закономерности и да разберете какво работи за тях. След няколко сутрешни дрямки може да забележите, че децата ви дремят по-дълго следобед. След известно време на опити и грешки ще разберете какво работи най-добре и за двамата.

Захарта трябва да се избягва.

Ако са пълни със захар, повечето деца няма да подремнат по едно и също време със своето братче или сестриче. Бебето може да е уморено, но малчуганът може да е в състояние да изкара целия ден. Като държите под око какво яде вашето малко дете, може да му помогнете да спи по-добре по време на дрямката. По същия начин, ако кърмите бебе, може да искате да избягвате пиенето на кофеин в определени часове, за да не пречите на времето за дрямка. Помислете за последния път, когато сте пили кафе твърде късно през деня и не сте могли да заспите; ефектът е същият.

Не се отказвайте, ако заставянето на бебето и малкото дете да подремват едновременно отнема известно време. Понякога може да е необходимо малко време, за да се приспособят всички.

Ако се придържате към тези съвети и сте последователни, ще забележите, че това, което е изглеждало невъзможно, не е толкова далеч, и преди да се усетите, ДВЕТЕ деца ще спят по едно и също време всеки ден, което ще ви даде малко свободно време!

Коментари

коментара

Scroll To Top