Начална страница / Любопитно / Как да създадете красиви кошници с цветя

Как да създадете красиви кошници с цветя

Free Crop anonymous female florist in light green apron standing with aromatic lily and tender pink tulips bouquet arranged in wicker basket in sunny floral shop Stock Photo

Ярките, цветни цветове са съществена част от всяка кошница с цветя, но можете да включите и многогодишни растения като лалета и други цветни едногодишни растения. Ярко оцветените цветове са идеални за цялата година. Ако искате да изненадате някого, помислете дали да подарите кошница, пълна с цветна селекция от сезонни растения. По-долу са изброени някои страхотни предложения за следващата ви кошница с цветя. Прочетете, за да научите повече – https://jardin.bg/product-category/flowers/baskets/ ! И не забравяйте да споделите тази статия с приятелите си!

Хойхера

Heucheras се отглеждат лесно без никакви проблеми с вредители или болести, но трябва да сте наясно с тежкото им положение. Някои често срещани вредители включват японски бръмбари, ботритис и брашнеста мана. Други проблеми включват изгаряне на листата и прекалено влажни условия. Heucheras се използват широко като акцентиращи растения и екземпляри в горски градини. Те могат да се използват и като почвопокривни и масови насаждения.

Върбинка

За да отглеждате върбинка в кошница за цветя, купете здрава сеялка. Дръжката трябва да е достатъчно дълга, за да повдигне кошницата, пълна със среда за отглеждане, и трябва да е достатъчно тежка, за да окачи сеялката. Опаковайте мъх сфагнум около вътрешността на кошницата, за да осигурите допълнителен дренаж. Можете също така да закупите предварително оформени подложки от кокосови влакна от градински център. Върбинката е отличен избор за висящи кошници с цветя.

Бакопа

Цветето бакопа е отличен избор за висящи кошници. Това цвете се отглежда лесно и изисква малко грижи. Той произвежда малки, ароматни цветя през лятото и може да се обезглавява редовно, за да насърчи цъфтежа. Bacopa предпочита пълна слънчева светлина и добре дренирана почва. Поливайте цветята бакопа редовно и наторявайте градината си с органична материя. Цветята на бакопа могат да се размножават от семена. Като начало засадете резник с дължина около 5 инча във вода или в почвена смес. Поливайте растенията редовно и не прекалявайте с поливането.

Настурции

Настурции могат да бъдат засадени в кошница с цветя като част от централната част. Nasturtiums са универсални и се предлагат в няколко цветови варианта. Изберете такъв с разнообразие от различни листенца за зашеметяваща цветна аранжировка. Можете също да ги засадите в цветна леха, за да създадете цветен дисплей за вашия двор. Настурциите са чудесни за отглеждане в кошница за цветя или градинска леха, тъй като растат добре в контейнери.

Бровалия

Ако никога преди не сте отглеждали растение Browallia, ще се радвате да знаете, че не е трудно да отгледате това прекрасно едногодишно растение в кошница с цветя. Browallia изисква ярка слънчева светлина и постоянно ниво на влага, за да процъфтява. Browallia е едногодишен, така че ще искате да запомните, че сезонът ще отмине достатъчно скоро. За да удължите сезона на цъфтеж, отщипете изсъхналите цветя и поддържайте растежа на растението под контрол. Тъй като Browallia расте чрез семена, ще трябва да го съберете сами, но не е трудно.

Импатиенс

Ако имате сенчесто място в градината си, цветните кошници Impatiens са идеалното решение. Цветовете на това растение се разливат по стените на кошницата, запълвайки всички празнини. Поради кратките си цикли на растеж, те могат да оцелеят на сянка и да ви осигурят цветя през цялото лято.

Здравец

Въпреки че повечето насекоми избягват мушкатото, те са податливи на ботритис и други гъбични атаки при по-хладно време. Търговските фунгициди осигуряват известна защита. Преполиването може да доведе до гниене на корените. Гераниумът се съхранява най-добре в добре проветриви саксии и може да се отглежда на закрито.

Коментари

коментара

Scroll To Top