Начална страница / Любопитно / Когато бизнеса се разрасне – складове под наем
Когато бизнеса се разрасне – складове под наем

Когато бизнеса се разрасне – складове под наем

Развитието на икономиката дава тласък и за развитие на търговия, производство, строителство и общо взето на всеки бизнес. За решаване на проблема съхраняваме на материали, продукция, суровини, стоки се налага ползване на складове под наем.

Складови помещения са необходими и за различните рекламни агенции, офиси на фирми, за съхраняване на рекламни материали, документация. Мненията за ползване на складови помещения под наем са различни. Преобладават тези, които смятат, че складовете под наем са изгодни. Една малка част предпочитат да си построят собствени помещения с цел дългосрочна инвестиция.

Изграждането на собствен склад има нужда от средства не само за построяването му, а вложения трябва да се направят за складово оборудване, специализирана техника за товарене, разтоварване и складиране. Необходим е и персонал за обслужването му. Всички тези проблеми се решават с плащане на определена сума за наем на склад. Освен това винаги може да се смени наетия склад с такъв с по-добри условия, с по-добра инфраструктура.

Складовете под наем са добър бизнес, който решава проблемите на собственика и тези на наемателя. Конкуренцията между собствениците на складове е голяма, но това е добре за наемателите. За да са на пазара собствениците влагат непрекъснато средства за подобряване условията в складовите помещения, поддържане на качествено обслужване и информиране на клиентите. Клиентите за наемане на складове също постоянно завишават своите критерии към предлаганите складови помещения. Те предпочитат такива складове, които имат добра инфраструктура, уредени пътища, голям паркинг с възможност за лесни маневри на големи транспортни средства.

Всеки клиент търси складове под наем съобразно изискванията на стоките, които ще съхранява. Това може да са помещения без нужда от поддържане на определена температура и влажност на въздуха, а за други да бъдат необходими хладилни камери. Различни са изискванията на наемателите, което задължава собствениците на складове непрекъснато да проучват търсенето за да могат да са конкурентни.

Винаги се предпочитат складове под наем с осигурена денонощна охрана, добра система за противопожарна отбрана, телефонна връзка, интернет. Складовите помещения да са оборудвани със съвременни стелажи, техника за механизирани процеси на товарене, разтоварване и складиране. Добрият вътрешен вид на склада винаги е едно от изискванията.

Коментари

коментара

Scroll To Top