Начална страница / Любопитно / Пробиотици за нашето здраве
Пробиотици за нашето здраве

Пробиотици за нашето здраве

За здравето на човека от особено значение е състоянието на стомашно-чревния тракт. Само нормалната му работа осигурява комфортно състояние на организма. Приема на антибиотици, честите простудни заболявания, разните инфекции водят до нарушаване на микрофлората на червата. За да се нормализира чревната микрофлора се налага употреба на пробиотици.

Това са хранителни добавки, които съдържат живи полезни микроорганизми. Попаднали в червата, те потискат патогенните микроорганизми и създават условия за нормализиране на микрофлората. Тези бактерии обаче с развитието си започват да умират защото нямат подходяща среда. Това налага комбиниране на пробиотик с пребиотик за да се създадат необходимите условия за развитие и размножаване на полезните микроорганизми. Така с тази комбинация се създава синбиотик.

Приема на пробиотици се налага не само при прием на антибиотици, а винаги когато има проблем в стомашно-чревния тракт – алергии, инфекции, простудни заболявания. Естествени полезни микроорганизми се съдържат в млечните продукти и киселото зеле. Те не са достатъчни да решат появилия се проблем в червата, защото още с попадането си в стомаха една част загиват от стомашния сок. Трябва да отбележим, че употребата на синбиотик не само създава условия за развитие и размножаване на полезните микроорганизми, но и променя киселинния състав в стомашно-чревния тракт.

Пробиотиците могат да се употребяват от деца, бременни и възрастни хора. Това ги прави добър защитник на здравето. Поддържат нормален био баланс, което води и до добро здраве и силен имунитет. Все пак това е хранителна добавка, която може да подпомогне основното лечение. Те не се ползват за лечение, а само в комбинация със съответните медикаменти за ускоряване процеса на оздравяване.

За различното предназначение на пробиотиците отговаря и различния им състав. За всяка цел на използване е разработен подходящ състав от щамове. Всичко това трябва да е отразено върху опаковката на препарата, защото само подходящия състав гарантира добрия краен резултата. Така използването на точно определен състав полезни микроорганизми може да се справи с различни алергични реакции.

Използването на пробиотици за справяне с алергията е много добро постижение. Знае се, че голяма част от медикаментите за лечение на алергия имат много странични действия и приемането им не е възможно от всеки пациент.

Коментари

коментара

Scroll To Top