Начална страница / Любопитно / Развод по исков ред – защо ни е нужен добър адвокат
Развод по исков ред – защо ни е нужен добър адвокат

Развод по исков ред – защо ни е нужен добър адвокат

Да потърсим помощ в момент, в който сме стигнали дъното в брачните си отношения, не е никак срамно. Дори напротив – това е стъпката, до която прибягват всички цивилизовани и съвременни хора.

Моментът преди глупавата караница да се е превърнала в междуличностна война и тотална загуба на възможността двама съпрузи да се разделят по взаимно съгласие, е много важен. Тогава ние трябва да предугадим неприятния развой на събитията и да се помъчим да достигнем до наистина опитен адвокат, който да води целия процес.

При разводите по исков път има няколко неща, с които един юрист задължително трябва да може да се справи. Едно от тях е да има търпението да се запознае с всички преимущества и слабости, с които клиентът пристига при него, както и да съумее да придобие представа за общата картина на семейството.

Важен фактор е наличието на деца в брака. Това е нещо, което със сигурност не е за пренебрегване и нещата биха могли да ескалират сериозно ако не се вземе под внимание от адвоката. Добрият адвокат винаги първо гледа интересите на децата.

Това е задължително, защото по този начин, той най-лесно би успял да улесни ситуацията за своя клиент. Юристите от SBKLaw.bg, вдъхващи спокойствие със своя опит, са един добър и сигурен избор за всеки в ситуация на развод по исков ред.

Какво следва след запознаването с общата ситуация?

От тук нататък предстои да се събират доказателства, с които адвокатът да докаже правотата на клиента си. Нещо, което трябва да сте предупредени, че може да продължи в период с цели месеци.

За доказателства може да се броят всички документи или доказано случили се събития, които удостоверяват правотата на съответната страна. Например, доказано домашно насилие от страна на мъжа, финансова измама от един от двамата съпрузи, устни заплахи, отправени към една от двете страни по делото.

Адвокат за дела за разводи

Адкатска кантора по семейно право https://sbklaw.bg/semeino-pravo/

Защо ни е нужен добър адвокат?

Всеки развод е уникален сам по себе си и това дава право на адвокатите да събират нужния опит. По-сложните случаи изискват много време, но добрият адвокат трябва да има голямо търпение.

Той трябва да покаже освен професионализъм в ситуациите, в които това се изисква от него, юристът трябва да бъде и човечен със своя клиент. Нужно е да бъде подкрепа и опора, защото той е не само нает, от него е потърсена помощ от човек в нужда.

Опитните и съвестни адвокати разбират това. Специалистите от SBKLaw.bg са винаги на разположение за онези от вас, които животът е решил да подложи на изпитание.

Коментари

коментара

Scroll To Top