Начална страница / Любопитно / ШОК!!! Затлъстяването е болест!
ШОК!!! Затлъстяването е болест!

ШОК!!! Затлъстяването е болест!

Шокираща новина беше разкрита от американски учени. Затлъстяването е болест и засяга все повече млади хора по целия свят. Една от най-засегнатите страни в това отношение е Америка. Известно е, че американците са една от нациите, които се хранят с много вредна храна. Според учени за 20 години процентът на затлъстелите хора е скочил двойно и вече е над 44%. Това е много стряскаща статистика.

Дали въобще забързаните американци се замислят за последствията на затлъстяването. Полуфабиркатите и газираните напитки са едни от виновниците за трупането на излишни килограми. Забързаният начин на живот и претовареното ежедневие също допринасят за това заболяване. Много от затлъстелите хора не си дават сметка колко сериозен е проблемът им. Това води със себе си и появата на други сериозни заболявания.

Стряскащо е колко млади хора са затлъстели. За затлъстяване се смята когато индексът на телесна маса е над 30. Той се изчислява по специална формула и показва нивото на мазнините в тялото ни. Много малко са местата по света, където няма индикации за затлъстяване на населението. Това са много малки части от Африка. За съжаление статистиката показва, че тази страшна болест се развива с мощни темпове в целия свят. Още по лошото е че все по млади хора и деца страдат от това заболяване. Здравословното хранене и спортът са пътят към борба със затлъстяването.

Коментари

коментара

Scroll To Top