Начална страница / Любопитно / Състезания и разходки – винаги с ветроходни яхти
Състезания и разходки – винаги с ветроходни яхти

Състезания и разходки – винаги с ветроходни яхти

За мечтатели и за състезатели изборът е ветроходни яхти. За да направите правилния избор на подходящата за вас яхта е добре най-напред да решите за каква цел ще я ползвате. В зависимост от това ще правите избор между плавателни съдове за круиз и за състезания.

Във ветроходството се използват различни по размер и конструкция ветроходни яхти. Важно е да се знае както предназначението, така и района на плаванията. В зависимост от района на плавания се използват плавателни съдове с различна конструкция и размери. Видът на яхтата зависи от конструкцията на корпуса и снаряжението.

Състезателните модели са предназначени за състезания по ветроходство. Конструкцията им е направена специално за това и са леки, не особено трайни, което не позволява да се ползват далече в открито море или океан. Този вид ветроходна яхта има дълъг и тесен корпус, което помага за лесното разрязване на водата и развиване на висока скорост. За високата скорост има значение преди всичко посоката на вятъра. Предназначените за круиз ветроходни яхти са комфортни, имат голяма вместимост, което позволява да плавате заедно и с приятели.

Много мечтатели желаят да имат собствен плавателен съд, но при недостатъчен бюджет има вариант да се наеме такъв. При решение да се купува яхта е желателно да се разгледат различни предложения. За избор на ветроходен плавателен съд имате два варианта – нови и втора ръка ветроходни яхти. Не трябва да се забравя, че разходите по плавателния съд не спират с неговото закупуване. Разходи може да се наложат за ремонт, необходими са средства и за поддържане, за зазимяване и съхраняване през зимния сезон.

За изработване на плавателния съд се използват различни материали. Лесна поддръжка и отлични експлоатационни качества са характерни за съдовете, направени от пластмаса. Металните корпуси са с голямо тегло, но са много трайни. Освен това металът се характеризира с ниски топлоизолационни свойства. Така на север на плавателния съд ще бъде студено, а при високи температури корпусът ще бъде горещ. Корозията е също един минус за металния корпус.

За да имате пълна информация за ветроходните яхти е добре да разгледате в интернет различните предложения. По каталозите ще се ориентирате за модела и цената на вашия избран плавателен съд. Колкото повече информация имате, толкова повече сравнения ще направите и ще стигнете до точния обект.

Коментари

коментара

Scroll To Top