Начална страница / Любопитно / Ученическа раница – какво е добре да знаем при избора й
Ученическа раница – какво е добре да знаем при избора й

Ученическа раница – какво е добре да знаем при избора й

Това е един от най-важните въпроси, котио всеки родител си задава, преди да купи определен модел ученическа раница. За щастие ние имаме един изключително добър съветник, с който се консултираме за всичко, свързано с ученика. Имахме възможността да разговаряме с експертите от онлайн магазина Kikiriki.bg, които бяха така любезни да ни отговорят на всеки въпрос, който родителят си задава, преди да купи раница за бъдещия ученик.

Основните неща, с които да се съобразим при покупката на ученически раници

Важно е да определите по какъв начин детето ще носи своята нова придобивка. Можете да заложите както на стандартните модели, които разполагат с две презрамки и са предназначени за носени върху гърба, така и на чанта, която се поставя през рамото. Ако сте решил ида заложите на раница тип „пощальонска”, то през цялото време ще си осигурите лесна достъпност до всяко едно от отделенията, с които разполага тя.

От друга страна, раниците, които са предназначени за носене на гърба, са много по-комфортни и тежестта се разпределя равномерно, което всъщност не бива да подценяваме. Тук трябва самите вие да решите какъв модел да изберете или да съгласувате намеренията си с бъдещия ученик и да чуете неговото мнение по въпроса.

Що се отнася до самите материали, то това обикновено затруднява родителите. Много от тях не са запознати с предимствата и недостатъците на различните видове суровини и подминават въпроса, без да задълбават в него. Всъщност материалът е в основата на всичко и ние трябва да решим внимателно на кой от всичките да се доверим. Замислете се за чантите, котио са водонепромокаеми.

Те са чудесна алтернатива за по-малките ученици, които не умеят добре да се пазят от дъжда. Закупувайки непромокаема ученическа раница за вашето дете, то вие елиминирате опасността от наводняването на всички онези пособия, включващи тетрадки, учебници, бележници и прочие.

Кожените модели са едни от най-здравите и устойчиви, предвид това, че кожата може да се ползва наистина дълго време, без да е нужна подмяна. Тук обаче е добре да споменем за самата поддръжка, която трябва да се прави през кратки интервали от време. Не на всеки родител му се занимава с подобни неща и затова предпочита да избере някой от останалите материали, които освен че се почистват бързо в пералня машина, то те са и леки и удобни.

Когато избирате чанта за вашия пораснал вече ученик, то отделете време да разгледате и отделенията и джобовете. За предпочитане е да заложите на колкото се може по-функционално решение, но все пак се съобразете и с нуждите на бъдещия ученик.  Помнете, че с колкото повече отделения разполага една детска раница, то толкова по-тежка ще бъде тя.

Отделно от това моделът се оскъпява, а и рискувате някой от отделенията да остане неизползваемо, което пък на свой ред би могло да повлияе на пропорционалното разпределение на багажа в нея.

Ето защо е наистина важно раницата да е много добре съобразена с нуждите на ученика. Перфектният модел включва две големи прегради за учебници и тетрадки и поне още три отделения, предназначени за моливи, несесери и всички други материали, нужни на ученика.

Онези родители, които все още не са попадали на перфектния модел, биха могли да посетят Kikiriki.bg, където ще открият изумителни модели, издържали всички тестове за качество, удобство и функционалност.

Коментари

коментара

Scroll To Top