Начална страница / Любопитно / За удоволствието от секс по време на бременност
За удоволствието от секс по време на бременност

За удоволствието от секс по време на бременност

Бременната жена си е тази, с която е мъжа от самото начало и бременността нея прави по различна. Тя е също толкова привлекателна, нежна и за нея любовните отношения не са чужди. Така, че няма причина да се спират интимните отношения между бъдещите родители. Единственото, което е необходимо за секс по време на бременност е да се избира безопасна поза за жената.

През първите месеци на бременността жената е раздразнителна, притеснена и се страхува да не се нарани плода при сексуални отношения. Това при правилно избрани пози не може да се получи, защото плода е навътре от влагалището. При мъжа също има притеснения по този въпрос. След третия месец жената става по-спокойна, по-уверена и в резултат на спокойствието може да се появи желание за секс. Не се отказвайте от секс по време на бременност – бъдете нежни и внимателни и поддържайте своите любовни отношения. Ограничаването на резките движения и опасните пози е възможност за безопасен секс по време на бременност.

Вниманието все пак трябва да е на първо място. Ако случайно се появи някакво съмнение от страна на жената е добре да се консултира с гинеколог. Всъщност за секса по време на бременност има различни мнения сред докторите. Някои лекари дори го препоръчат с надеждата, че се подготвят родилните пътища.

По време на бременност половите органи се променят, стават по-чувствителни и се намаляват защитните им способности. За това е желателно при секс да се използва презерватив, за да се защитят органите от инфекции. От спермата се омекотява шийката на матката и може да се получи разкритие преди определения срок за раждане. В последния месец на бременността корема е вече голям и трябва да се внимава с избора на поза. Нежността в този месец е добре да преобладава, а тя е израз на истинската обич между бъдещите родители.

За запазване на добри семейни отношения значение има и секса по време на бременност. След раждането жената, станала вече майка, насочва цялото си внимание върху новороденото и таткото остава встрани, а и майката има нужда от възстановяване след раждането.

Коментари

коментара

Scroll To Top