Начална страница / Любопитно / Защо да спим в близост до природата?
Защо да спим в близост до природата?

Защо да спим в близост до природата?

Това, от което страда по-голямата част от съзнателното човечество, е остра липса на природа. Прекарваме 24 часа в денонощието под арест в апартамент и офис, работим под изкуствена светлина, ядем на закрито, преместваме се от дома в офиса в транспорт и като цяло не стъпваме сред природата.

И ако пристъпим, тогава тази природа изглежда като предсказуемо геометричен парк с циментови пътеки и пейки по краищата на тревните площи, където е написано: „Не вървете по тревните площи!“

 

Повечето от нас все още помнят добрите стари времена, когато играехме като детектив-разбойник на двора като деца и се прибирахме у дома, само за да спим и да ядем.  Ние Ви предлагаме едно такова място където да си починете и отделите от града, за да изпитате отново тишината и спокойствието на природата. Да се заредите с положителна енергия и да сме по-радостни и щастливи. Предлагаме Ви нощувка в къща за гости в Триград, западните Родопи.

Тези времена са вече в далечното минало и децата ни едва ли ще бягат към двора толкова небрежно, защото е опасно и защото двора е мръсен. И хората, повечето от които офис служители, обичайно вдишват въздуха, който циркулира между носа им и климатика и малко отработени газове по пътя към дома и мислят, че е щастие, че имаме тази работа (в края на краищата ни стандарт на живот се е повишил толкова много!).

 

Превенцията на заболяванията без връщане към природата е просто невъзможна. За всички нас и особено за децата. Децата по-фино усещат малоценността на градския живот и изразяват това под формата на алергии, чести настинки, лоша академична успеваемост. Природата предотвратява болестите и природата лекува, но кой от традиционните лекари предписва лечение от природата?!

Има няколко магически лечебни средства. Нека се спрем на тях по-подробно.

 

Слънчева светлина

Без слънце, ти и аз не бихме съществували. Ние сме деца на слънцето в буквалния смисъл на думата. Затова се нуждаем от лечебни лъчи поне 10 минути на ден. За производството на витамин D3 (едно от най-удивителните вещества, все още открити от хората), който е естествена профилактика на рак, сърдечно-съдови заболявания и диабет, увеличава костната плътност и подобрява имунната функция.

Той също така предотвратява инфекциозни заболявания много по-добре от всяка ваксина. За да получите витамин D в естествената му форма, просто трябва да прекарате повече време сред природата.

 

Звуци на природата

Пеещи птици, шумолене на листа, хрускане на клони, буболене на потоци, чуруликане на скакалци, шумолене на трева под краката – всичко това има терапевтичен ефект, намалява хормоните на стреса и кръвното налягане.

Някои от най-лечебните звуци са звуците на водата: водопади, потоци, дъжд, гръмотевична буря, море. Можете да записвате и слушате всичко това, докато работите на компютър, но може ли аудио двигателят да се сравни с истинския?

 

Цветове на природата

Научно казано, цветовете са електромагнитно излъчване, различаващо се по дължина на вълната, което удря ретината и се интерпретира от мозъка като цветове. Това електромагнитно излъчване носи лечебна енергия, енергията на цвета. Много е добре, ако всеки ден можете да докоснете цветовете на целия спектър, да погледнете цветя, растения, животни, небето. Той ви лекува и стимулира мозъка ви.

 

Също така, добавката коралов рудник ще ви бъде много полезна, която насища водата с лечебни микроелементи и повишава имунитета ви.

Ако наблюдавате цветове и нюанси в природата, тогава мозъкът ви започва да функционира на по-високо познавателно ниво. Хората, които прекарват целия ден в стая, в която нищо не се променя, нямат такава възможност да стимулират интелигентността си.

 

Движение

Прекарвайки време сред природата, трябва да се движим: да ходим, да тичаме, да караме колело, да плуваме, да се изкачваме на планина. Красивият пейзаж прави всяко физическо упражнение приятно. Ако правите сутрешния си джогинг в гората, изглежда, че това е просто бърза разходка. Разходките сред природата са супер полезни затова можете да посетите западните Родопи и да се разхождате сред прекрасните борови гори, ще можете да си починете в къща за гости в Триград, близо до Триградското ждрело и да се насладите на природни и туристически забележителности.

 

Движението ни дава втора младост, подобрява кръвообращението, увеличава костната плътност, прави ни по-гъвкави, подвижни, подобрява циркулацията на лимфата, подобрява настроението.

 

Въздух

Качествената разлика между въздуха в помещенията и чистия въздух в гората или ливадата е огромна. Въздухът в помещенията се замърсява от газове, произхождащи от синтетични материали: килими, мебели, бои, лакове, лепила и др.,

А също така е изпълнен с спори на плесени, които обитават бани, кухни, первази и под тапети. Горският въздух е напълно различен по състав! В горския въздух има повече живот, бодрост, здраве.

 

Микроби

Традиционната медицина казва, че стерилната чистота е ключът към здравето. Вярвахме, че можем да бъдем здрави само когато всички микроби в нашата среда са убити от препарати, антибактериални сапуни, фармацевтични продукти.

Някои микроби са неразделна част от нашия живот и нашето здраве! Излагайки се на микроби, ние тренираме имунитета си и привеждаме цялото тяло в равновесие. Най-добрият начин да дадем на тялото си усещане за микрокосмоса е да излезем навън сред природата.

 

Традиционната медицина ни отведе по грешния път към стерилността. Но природата е изпълнена с „мръсни“ бактерии, вируси, инфекции и други представители на микросвета.

 

Биоенергия

Тази енергия е по-малко видима. Помислете защо един голям град ни опустошава, взима енергия и в замяна дава суета; ъгловата геометрия преследва? И защо гората ни оставя изпълнени със сила, радост, живот?

 

Биоенергията се усеща в контакт с природата. Ходете бос, прегръщате дърво, докосвате цвете, съзерцавате изгрев или залез, лежите на тревата или в снега – това ви прави част от планетата. Казват, че се отърваваме от статичното електричество (ако ходим по земята с боси крака), което създава бял шум в телата ни и пречи на заздравяването. Но нашите предци не са носили маратонки, те са ходили боси. И те не страдаха от дегенеративни заболявания.

 

Природа за деца

Животът на нашите деца протича в затворена стая, сред компютърни игри и социални мрежи в Интернет. Много малко деца могат да се похвалят, че прекарват по-голямата част от времето си на открито. Работещите родители могат в най-добрия случай да предложат на децата си летен лагер или да отидат на море за една седмица.

 

Малцина могат да си позволят да ходят на поход с дете в продължение на няколко дни, да спят на палатка, да плуват в студена река или да правят огън. Малко хора искат да запознаят един растящ човек с природата и заедно с него да се потопят в един напълно различен, жив и необикновен свят и да преподават някои полезни неща.

 

Най-доброто, което можем да направим за децата си сега, е да се отървем от телевизора. Колкото повече време прекарваме в гледане на любимите ни телевизионни предавания, толкова по-малко време ни остава за пребиваване сред природата.

Отидете в природата, общувайте директно с реални хора, гледайте небето, слушайте птичи песни, дишайте чист въздух! Природата дава здраве! Заповядайте в къща за гости в Кристал в Триград, за да се насладите на тишината и спокойстивието на планинската нощувка сред чист възхуд и в близост до гората. Ние ще Ви предложим всичко от което имате нужда в този момент.

Коментари

коментара

Scroll To Top