Начална страница / Мода / Как да прикрепите метални копчета?
Как да прикрепите метални копчета?

Как да прикрепите метални копчета?

Металните копчета, състоящи се от четири части се използват от дълго време от много хора. Те имат повече от стогодишна традиция. Функциите им останаха практически непроменени през това време от появата им насам. Трябва да се отбележи, че въпреки голямата си възраст, те отлично изпълняват предназначението си и в наши дни. Металните копчета са идеален избор за разнообразни видове облекла и те могат да бъдат използвани за най-разнообразни материали.

Металните копчета от този вид се състоят от четири отделни части. Може да получите глава и основен компонент на закопчалката, като комбинирате двете двойки от компонентите, които принадлежат на едно общо цяло. Главата на копчето има изпъкнала форма от дясната страна и кухина за главата на долната част на бутона от задната страна. Долният компонент на закопчалката има конусовидна форма, в която главата се вкарва.

 

 

И двата вида фиксатори са подходящи за материали с дебелина 1-3 мм. Обикновено те са изработени от стомана и след това повърхността им е завършена определен финиш.

Използване на металните копчета в практиката

Закопчаващите се метални копчета се използват за свързване на тъкани с различна якост и здравина, хавлиени тъкани, трикотажни платове, кожа и други. Те могат да се използват и за свързване на плат с твърди материали (дърво, картон или пластмаса) или за свързване на повече от две части от материала на едно място.

Металните копчета от тази група може да се използват не само в шивашката промишленост. По-специално те намират приложение в чантите, обувките, облеклата и други. Можете да ги използвате за дрехи, готови за носене (ризи, якета, жилетки и други), бижута, чантите (чанти, калъфи, опаковки и други) или аксесоарите за домашни любимци (каишки, дрехи за кучета и котки и т.н.)

 

Правила за правилното прилагане на фиксиращите съставни елементи

Изберете  правилния размер на перфорацията.

Развивайте достатъчно сила на натиск при нитването.

Винаги изпълнявайте ударите на чука или клещите перпендикулярно на нита.

Използвайте правилния размер на прилагания инструмент за закопчаващите се едно с друго метални копчета.

С текстилен материал се закрепва кръгла закопчалка, като най-добре е да бъде с желязна армировка.

При работа с изкуствена кожа е най-добре копчето да бъде с кръгла скоба.

 

Инструкции за нанасяне на метални фиксатори

За да приложим метални копчета, ние се нуждаем от:

копче за занитване с 4 части

перфориращи клещи или чук с кръгло задвижване

гумена подложка

комплект за ръчно занитване на метални копчета

Забележка: При ръчно производство на чанти се използват специални инструменти с дървени, пластмасови или кожени глави за ръчна изработка. Специални чукове се използват за производство на обувки и бижута.

Първо, е необходимо да изрежете дупка в материала, съответстваща на размера на диаметъра на вала на двете части на копчето.

 

Поставяне на главата за металната закопчалка

Вмъкнете кръглата част на копчето при подготовката за поставяне на нитовете. Главата се вписва в дупката, а закопчалката не се измества по време на занитването.

За да сложим главата, нанасяме материала от предната страна, като задната страна е обърната към нас.

За материала прилагаме натиснатото копче към втората част.

Вмъкваме нита в отвора в долната част на фиксатора. Дупката и нитът имат овална форма. Внимавайте, цялата долна страна на нита трябва да се постави правилно в отвора. Слотът за нита трябва да се побере в закопчалката.

Свързваме нитовото копче с инструмент. Достатъчен е един удар за занитването на вътрешната част на закопчалката и двете части ще се задържат заедно. Принципът е същият като при занитването.

Двете части вече са свързани.

 

Поставяне на долната част на закопчалката

Процедурата за поставяне на долната част е идентична с предишната. Просто заместваме реда на частите.

Първо вмъкваме долния конус на закопчалката в инструмента за поставяне за нитове. Забиваме плоската повърхност на притъпената пирамида в дупката и фиксатора, за да не се измества по време на занитването.

За конуса използваме обратната страна на материала, като предната страна е обърната към нас.

За материала прилагаме натиснатия бутон към втората част – капачката.

Вмъкваме кръглия нит към капачката. Свързваме нитовата част със специален инструмент. Достатъчен е един удар, занитването на вътрешната част на закопчалката и двете части да се закопчаят заедно. Така завършва поставянето на долната част на закопчалката.

Коментари

коментара

Scroll To Top