Начална страница / Мода / Каква е причината мъжете да не носят обувки на висок ток
Каква е причината мъжете да не носят обувки на висок ток

Каква е причината мъжете да не носят обувки на висок ток

Чудили ли сте се някога защо високите токчета са изцяло носени от жени? Представяли ли сте си какво би станало, ако мъжете се издигнеха на няколко сантиметра над земята?

Практически това и в момента се случва, тъй като някой модели мъжки обувки са с повдигнати плоски токчета, които определено увеличават ръста на господата, но са далеч по-различни от класическата визия на обувка с висок ток. Ако трябва да бъдем откровени в миналото мъжете са носели токчета, които много наподобявали сегашните модели, предназначени за дамите.

Какви са основните причини това да не се е случило

И какво стана? Защо мъжете днес не носят високи токчета? Иронично високите токчета всъщност били за пръв път носени от мъжете. Те са проектирани като обувки за езда. Идеята е била в това петата да улесни задържането на краката върху ствола и да позволи на конника да се изправи срещу тях. Тези обувки не са били направени за ходене, подобно на повечето от днешните женски високи токчета.

Според Bata Shoe Museum в Торонто първите високи токчета за езда датират от 16-ти век в Персия. През 1599 г. първата персийска дипломатическа мисия е изпратена в Европа, това е било съобщено от Би Би Си. След като персите посещават Русия, Германия и Испания, те са носели обувки, които незабавно привличали вниманието на европейските аристократи.

Те всъщност са виждали в точно този модел мъжественост и са ги носели с цел да изглеждат по-силни. Дори са съществували най-различни дизайни. Проблемът се е състоял в това, че много и от обикновените хора са харесвали тези обувки. Тогава обущарите били принудени да увеличават височината на обувките още повече. До 1749 мъжете са спрели да носят високи токчета.

Така, че като обобщение можем да кажем, че мъжете не носят токчета, понеже не са правили това от преди векове. Днес цари идеята, че токчетата се произвеждат единствено за дамите. Това, на практика се оказва стопер за мъжката половина да не си закупят чифт дизайнерски шедьоври. Това със сигурност не значи, че щом мъжете не носят токчето, то значи те не ги харесват. Напротив, за много мъже представлява удоволствие да гледат любимата си обута със стилни и изящни обувки – произведения на изкуството, творение на някой от световните дизайнери.

Труден ли е изборът на обувки на висок ток

Понякога дамите изпитват известна доза затруднение, когато им се налага да избират нов чифт, който да прибавят към гардероба си. В не малко от случаите могат да се почувстват объркани, поради факта, че на пазара се предлага солидно разнообразие, дело на световни и също така безисвестни марки.

Ако искате да се добиете с наистина висок клас обувки, то съветваме да разгледате внимателно предложенията, които ще откриете както в онлайн магазините, така и в търговските обекти. Доверете се на онзи чифт, при направата на който са използвани естествени материали.

Предлагаме ви да посетите онлайн магазина Discount Mania, където ще откриете страхотни предложения на цени, достъпни за масовия потребител. Разнообразието там е толкова богато, че почти не съществува опасност да не откриете точно онзи модел, който най-добре ще пасне върху крака ви и ще се чувствате комфортно с него.

Коментари

коментара

Scroll To Top