Начална страница / Мода / Колко високи да са токчетата, за да са безопасни?
Колко високи да са токчетата, за да са безопасни?

Колко високи да са токчетата, за да са безопасни?

дамска обувка

Колко висок ток да носим?

Благодарности към Aquamarine Shoes за материала!

Още от много години назад във времето обувките на висок ток са сме смятали за символ на вече порастналата, истинска жена и на нейната неописуема красота и обаяние. Интересен факт е, че дори и до ден днешен тази традиция продължава да съществува, нешо повече – неизвестно е как, но един чифт елегантни обувки на високи токчета могат едновременно да разтопят и най-леденото женско сърце, но и да подлудят и най-стабилния представител на силния пол. За съжаление обаче, тези незаменими бижута в повечето случаи могат да повредят краката ни и в резултат на което да се получат разширени вени, капиляри, а също и подути, болезнени и деформирани кости. Това е така, защото дори и най-ниският дамски ток безусловно увеличава физическото натоварване на краката в тяхната предна част с близо 40 процента.

Поради тази причина ние се чувстваме длъжни да споделим мнението на експерти ортопети, които споделиха тяхната професионална гледна точка по този проблем.

Според специалистите в тази област най-вредният и труден за ходене модел обувки на ток са тези с отворена предница или иначе казано тип сандали. Именно нестабилността, която носи цепката отпред е много опасна и може да доведе дори и до изкълчване, тъй като кракът вътре не седи стабилно прикрепен, а има свобода на движение. Сигурни сме, че която и от вас да е обувала подобен модел, определено ще подкрепи нашата теза. Силно препоръчваме да не излагате ходилата си на такъв висок риск.

Следващият неудобен и опасен модел отново отворени обувки са този път сандалите без ток. Причината се крие именно в липсата на височина, която от своя страна значително намалява кръвния поток, застаряване на ходилата, а доста често и болка при стъпване,тъй като те почти се допират до земята и усещането е сякаш изобщо не сте обути, а ходите боси по неравностите. А ако решите да бъдете по-активни, то бъдете наясно, че предприемате огромен риск, тъй като заради липсата на стабилна и плътна подметка, при един възможен скок, например, може да разтегнете и дори скъсате сухожилие.

И тъй като говорим за височина и за токчета, тук е времето да споменем и за наскоро нашумелия модел на Лейди Гага – ултрависоки обувки без токове. Тук дори не можем да изтъкнем дори едно тяхно предимство.

И така, нека дойдем на първоначалния въпрос за точната височина на едни токове, за да бъдат те безопасни за нашите крака. Отговорът тук е точно 5 сантиметра.

Коментари

коментара

Scroll To Top