Начална страница / Мода / Сатенената рокля в бизнес среда – подходяща ли е
Сатенената рокля в бизнес среда – подходяща ли е

Сатенената рокля в бизнес среда – подходяща ли е

Сатенената рокля се счита за един от най-добрите варианти за официални събития, сватби, абитуриентски балове и други подобни (можете да разглеждате широка гама от сатенени тоалети на Daphne.bg).

В същото време, малцина се замислят, че тя би могла да бъде и много добър избор на облекло за планирана бизнес среща, като трябва, разбира се, да се съобразите и дрескода и конкретния контекст на срещата.

В по-официална бизнес среда

За по-официална бизнес обстановка може да е подходяща сатенена рокля в класическа кройка, като например рокля тип молив с дължина около или малко под коляното, а също така и доста популярните модели А-силует.

За да се допълни визията, сатенената рокля трябва да се съчетае с блейзър или с вталено сако. За да се получи завършена делова визия, тоалетът може да се допълни от семпли, професионално изглеждащи бижута и обувки.

При по-неформална обстановка

Ако срещата е по-ежедневна или в по-неформална творческа сфера, сатенената рокля може да бъде чудесен избор, стига да е съчетана с професионално изглеждащи обувки и подходящи аксесоари.

Във всеки случай винаги е добре да се уверите дали сатенената рокля е подходяща за дрескода, като най-добре ще е да попитате организатора на срещата какви ще са неговите препоръки.

Цветът е не по-малко важен

Когато избирате рокля за бизнес среща, от значение е не само кройката и материята, но също така и цвета. Най-добре е да се спрете на неутрални цветове като черно, мастилено синьо и сиво.

Тези цветове предават професионализъм и сериозност и са подходящи за повечето бизнес среди. Ако обстановката го позволява, можете да помислите за тъмно зелено, тъмно лилаво и тъмно кафяво.

Като цяло, може да се каже, че в бизнес среда се гледа с по-добро око на тъмните и изчистени десени, като се смята за професионализъм да се ориентирате към именно такъв цвят.

И обратно – ярките цветове и смелите шарки отвличат вниманието и може да не са подходящи за бизнес среща, тъй като могат да разсейсват участниците на бизнес срещата.

Кога са подходящи цветните сатенени рокли

Ако сте ангажирани с дейност в творческа област като мода или дизайн, може би ще имате повече свобода при избора на цвят, особено през летния сезон, когато цветовете се приемат по-добре.

Коментари

коментара

Scroll To Top