Начална страница / Поп-фолк / Бум на заем на вноски по време на пандемията

Бум на заем на вноски по време на пандемията

Въпреки трудната за банките 2020 г., вкл. Поради факта, че от януари продажбите на парични заеми са намалели с над 30%, а ипотечните заеми са отпуснати с близо 10% по-малко, ситуацията се спасява чрез заеми на вноски. През единадесетте месеца на тази година те са били използвани над 3 милиона пъти и това е единственият кредитен продукт, който отчита увеличение на годишна база.

   Заемите на вноски най-често се вземат за закупуване домакински уреди. Това е удобна форма на финансиране за такива покупки, тъй като много от нас се затрудняват да покрият еднократни разходи от няколко, а понякога дори няколко хиляди злоти. Ето защо магазините са готови да си сътрудничат с банки и да предлагат заеми на вноски. Каква е цената на такъв заем? Анализира ли се кредитоспособността на клиента, както в случая с паричен заем, или е възможен заем на вноски без BIK и следователно без излишни формалности?

Увеличение на заявките за заем на вноски по време на пандемия

Пандемията нанесе огромен удар на много икономики по света и България не е изключение. Като част от правителствените ограничения търговските центрове, кината, театрите и фитнес залите бяха временно затворени, а ограниченията за влизане бяха определени на други места.

Последните данни от януари до ноември 2020 г. потвърждават, че ситуацията с кредитите на вноски не е лоша. Както по отношение на броя, така и на стойността, динамиката на продажбите им е положителна. Причината за това явление е, че това е вид заем, който е много по-безопасен за банката, отколкото в случая на парични заеми. Освен това заемите на вноски са по-скоро допълнение към домашния бюджет, отколкото спасяване за него.

Какво е заем на вноски?

Тъй като използваме заеми на вноски, струва си да знаем какво е такова задължение. С нарастването на онлайн покупките също има все повече и повече въпроси дали можете да получите заем на вноска онлайн? Вече обясняваме.

  Заемът на вноски не е нищо повече от вид потребителски заем, който е предназначен за закупуване на материални блага. Това означава, че можете да го използвате за финансиране на покупката на хладилник, но също така и за закупуване на нова кола на вноски. Договорът за заем на вноски се сключва чрез продавача с конкретна банка, с която мястото на продажба си сътрудничи. Поради това е трудно да се сравнят офертите.

Източник: refinansirai.com

Коментари

коментара

Scroll To Top