Начална страница / Поп-фолк / Полезни съвети при закупуване на обувки
Полезни съвети при закупуване на обувки

Полезни съвети при закупуване на обувки

 

Когато купувате обувки, е добре това да става в магазин, но не и от пазара. И това не значи, че пазара на стоки е по-лошо място за пазаруване. Понякога може да се намери нещо ново, дори с по-добро качество, отколкото в магазина. Но, ако в магазина се случи да попаднете на дефектен продукт, на продавача ще му бъде по-лесно да го замени с качествен.

Ако сте купили чифт дефектни обувки от пазара, то шансът да не си спомните или да не откриете конкретния продавач е много по-голям. При купуването на обувки от павилион, тента или палатка, е желателно на проверите знака на собственика на стоките. Ако такъв знак не съществува – по-добре се въздържайте от покупка.

Важно е още да огледате в какво състояние е продавача, ако той проявява грубо отношение, наистина е по-добре да не предприемате нищо.

Когато премерите обувките и ви харесат външно, не бързайте. Проверете всички стави, драскотини и петна, уверете се, че горната част и основата са здраво закрепени. Задайте си въпроса: „Добре ли ще се чувстват краката ви с тези обувка?“

Ако не можете да правите разлика между естествена и изкуствена кожа, отидете с някой, който разбира това. Не се доверявайте на продавачи, които хвалят стоките си и ви убеждават, че въпреки изгодната цена са от естествена кожа. Такива обувки могат да бъдат само от изкуствена кожа.

При закупуване на обувки, които не са евтина фалшификация, върху опаковката трябва да се намира пълна информация за продукта и неговия производител (търговска марка, името и адреса на производителя, трябва да се посочени модел, размер, качество, дата на производство), при това винаги на български език.

След приключване на покупката поискайте гаранция от датата на продажба, името на продавача, името на продукта, неговата цена, количеството и продължителността на гаранцията. Препоръчително е да помолите и за експлоатационните условия.

Ако дори и с едната обувка се случи нещо лошо, за което вие не сте виновни, може да се обърнете към продавача в рамките на един месец. Но обърнете внимание: гаранциите не покриват спортни и плажни обувки.

Коментари

коментара

Scroll To Top