Начална страница / Поп-фолк / Работно облекло за лятото
Работно облекло за лятото

Работно облекло за лятото

Когато лятото наближава, строителните фирми, а и тези занимаващи се с работни дейности на открито се ориентират към създаване на удобства за своите работници на терен. Сред най-важните удобства е изборът на работно облекло, което да спомага за сигурно и безопасно протичане на работния процес в горещите температури.

 

Лятната жега, не е шега, не може само с правилният избор на работно облекло да очаквате, че всичко ще е наред. Вземат се много мерки засягащи различни фактори свързани с горещото време. Доказано е, че по време на горещина хората са по-малко продуктивни. Така че и задачите трябва да бъдат разпределени другояче, така че да се постигне ефективност.

 

Това което се изисква за работното облекло, за да се постигне ефективен труд и през лятото е свързано както с неговото качество като такова, но и с неговите характеристики. Дрехите на работните трябва да са леки и светло оцветени. Материята трябва да позволява въздуха да преминава свободно и да достига до тялото. Лятната материя не трябва да пропуска големи количества ултравиолетови лъчи до тялото на работниците, затова има и модели, които са означени със слънцезащитен фактор.

 

Освен облеклото, важните са и аксесоарите към него. Обувки, очила, шапки и др. Шапките например трябва да осигуряват достатъчно сянка, за да защитят лицето и шията, без да блокират зрението; това важи и за очилата, ако те са пречка за работата, не се носят на обект, а се разчита на шапката. Има и специални охлаждащи шията аксесоари тип бандана.

 

За лятото трябва да се прави и разлика дали за конкретна работа ще са по-удобни къси работни панталони или тялото да бъде покрито. Тоест ръководителите на обектите да са подготвени с план за дейността и какви дрехи ще са подходящи за конкретния обект спрямо разположението.

Източник: https://rabotnioblekla.bg/

Коментари

коментара

Scroll To Top