Начална страница / Поп-фолк / Утилитарни бани с модерни материали през 2016 -та
Утилитарни бани с модерни материали през 2016 -та

Утилитарни бани с модерни материали през 2016 -та

114 Колко години вече керамичните и каменни плочки са сред най-популярните за декорация в помещения с висока влажност и резки температурни промени. Керамичните плочки са надежден, издръжлив и практичен материал за облицовка на повърхността. Вариантите като цвят, текстура и тегло са в състояние да отговорят и на най-взискателните купувачи.

 Метализирани плочки с ефект на добро сцепление  е чудесна възможност да се създаде изключителен завършек на банята. Комбинацията от шоколадови и кирпичено-червени нюанси създава невероятен ефект – на повърхността изглежда като кадифе, но е устойчиво на влага и високи температури.

 Големи плочки „Метро“ – често се използват в съвременните дизайнерски проекти. За стените изберете светли цветове а за пода теракот с големи размери и няколко нюанса по-тъмен. Този дизайн помага да визуалното разширяване на пространството.

 Комбинирането на повърхнината

В много от съвременните дизайнерски проекти при баните са срещат комбинирани облицовки. И става дума за съчетаване на различни облицовачни материали на една повърхност. Комбинират се също и по различна големина на метериалите. Логично е, че в този случай и цвовете на довършителните материали са различни, но те винаги остават в границите на природната палитра.

За баните със сравнително скромен размер винаги е важно използването на белия цвят в украсата. Интересен вариант е комбинация от чисто бяла боя и завършек с керамични плочки в района на душ кабината. Шестостенни плочки с модел или определен стил на мозайката може не само да разнообразят палитрата на стаята, но и донесат положителен елемент в характера на банята.

Ако във вашата утилитарни баня ваната няма да бъде поставена до стената и с лице към вратата можете да прибегнете до последният вариант за дизайнерска украса на това помещение – обработете стени задължително с водоустойчива боя като изберете един по-лек вариант като разцветка и на пода поставете керамични плочки или гранитогрес с цветна щампа.

Коментари

коментара

Scroll To Top