Начална страница / Свят / Долче и Габана зад решетките за 2 години
Долче и Габана зад решетките за 2 години

Долче и Габана зад решетките за 2 години

Известните италиански дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана бяха осъдени на почти две години затвор за данъчни измами. Тази стряскаща новина беше оповестена от италианските медии. Световно известните дизайнери бяха изправени преди дни пред италиански съд. Срещу тях беше повдигнато обвинение за данъчни измами.

Прокуратурата направила доста мащабна проверка на сметките и фирмите им и стигнала до заключение, че се злоупотребява с укриване на данъци. В Италия това е доста сериозно престъпление и двамата известни дизайнери няма да се разминат само с глоба. Освен времето зад решетките, което ще трябва да прекарат Долче и Габана ще трябва да платят и разходите по съдебните дела водени срещу тях. Те са в размер на 500 хиляди евро. Това е доста огромна сума, но като се има предвид че укритите данъци са в размер на над 1 милион евро сумата е справедлива за заплащане на разходите по делата.

Това е само решението на първа инстанция на съда. Адвокатите на известните дизайнери със сигурност ще обжалват постановлението на съда. Те ще се опитат да оправдаят своите клиенти. Те са наясно с какви финансови възможности разполагат двамата. Всички знаят положението им сред модните среди. За тях не никак добре да попаднат в затвора. Това ще бъде пагубно за модата и техните почитатели. Това сподели говорителя на Долче и Габана. Той се надява всичко да приключи в тяхна полза.

Коментари

коментара

Scroll To Top