Начална страница / Свят / Почивка в Северна Гърция – полезни съвети
Почивка в Северна Гърция – полезни съвети

Почивка в Северна Гърция – полезни съвети

Макар често да използваме „почивка в Гърция“ като събирателно за намеренията ни да прекараме летния си отпуск в южната ни съседка, истината е, че от „почивка“ до „почивка“ има голяма разлика, а Гърция разполага с толкова много курорти и плажове, че е трудно да сложим всичко под общ знаменател.

Между северното егейско крайбрежие, плажовете в Пелопонес, Йонийските острови на запад или многобройните егейски острови в югоизточната част на страната, има съществена разлика и е добре отрано да предвидите коя част на Гърция ще изберете за своята почивка.

Къде да резервираме своята почивка

В сайта на Travo.bg ще откриете десетки промоционални оферти за почивки в Гърция, коя от коя по-примамлива, но ще е във ваша полза предварително да сте решили към коя част на южната ни съседка смятате да се насочите.

В днешния материал искаме да обърнем внимание на възможностите за почивка в Северна Гърция и какви са предимствата, ако се спрете на този вариант.

Евтини оферти за екскурзии

Евтини оферти за почивки и екскурзии https://travo.bg/

Краткосрочна или дългосрочна почивка

На първо място трябва да уточните за какъв период от време е планирана вашата почивка – дали говорим за летен отпуск от 7, 10, 14 и повече дни или желанието ви е да отскочите до Гърция в рамките на уикенда?

Близостта на северното крайбрежие на Егейско море до България прави екскурзията до Гърция изключително популярна сред българите, дори в рамките на един уикенд.

Това е така, защото пътуването с автомобил от столицата София, например, отнема не повече от 3-4 часа.

Ако искате да посетите Гърция за няколко дена, то градове като Солун и Кавала биха били най-добрият избор за вас – пътят до тях е най-кратък, съответно ще загубите най-малко време в пътуване.

В случай пък, че планирате по-дълга почивка, тогава възможностите пред вас се отварят значително – може да отидете малко по-на изток към Александруполис, или пък да слезете южно от Солун към полуостров Халкидики и неговите невероятни плажове.

А ако се чудите къде би бил най-добрият избор за вас, ето ви няколко съвета.

Солун, Кавала, Ставрос, Александруполис – кой е най-добрият избор

Солун е най-големият от всичките градове в северната част на Гърция, а историческата му значимост през вековете е оставила много забележителности за туристите днес.

Ако решите да почивате в Солун имате предимството на огромния брой забележителности, които ще може да разгледате, по време на престоя си там.

Други градове като Ставрос, Кавала и Александруполис са повече ориентирани към туризма, но това не означава, че там също няма какво да видите – напротив, всеки един от тези градове също има свои забележителности, а ако сте любители на българската история, то ще знаете, че тези градове са играли ключова роля в борбите на българския народ за национално обединение.

Историята прелива във всеки един от тези градове, така че със сигурност ще има какво да видите по време на престоя си там.

Планирайте предварително маршрута си

Защо е важно да планирате маршрута си предварително? По границата на Гърция и България има няколко гранични контролно-пропусквателни пунктове.

Макар че ГКПП Кулата-Промахон е най-големият и най-използван граничен пункт, има още 5 такива пунктове, а в зависимост от това накъде сте тръгнали, ГКПП Кулата може да се окаже не най-добрият възможен вариант.

Така например, ако крайната ви дестинация е Кавала, далеч по-добре би било да се насочите към ГКПП Илинден-Ексохи, който се намира след Гоце Делчев. Така ще си спестите около час пътуване, което иначе бихте изгубили, преминавайки през Кулата.

За по-източно намиращи се градове, като Александруполис, Ксанти или Гюмюрджина, може да се насочите измежду някой от граничните пунктове Златоград-Термес, Маказа-Нимфея или Капитан Петко войвода-Орменион.

Разгледайте неустоимите оферти за уикенд екскурзии и почивки в Гърция, предлагани в сайта на Travo.bg.

Коментари

коментара

Scroll To Top