Начална страница / Услуги / Частни линейки – от легло до легло и транспорт на възрастни хора
Частни линейки – от легло до легло и транспорт на възрастни хора

Частни линейки – от легло до легло и транспорт на възрастни хора

Частни линейки предлагат своята помощ там, където лечебните заведения нямат възможност да ви помогнат. Ако състоянието на болния не е спешно (има си критерии, които определят спешните случаи), болниците обикновено не организират транспорт за пациентите.

Частните линейки могат да запълнят тази ниша, като те предлагат екипи от медицински лица, които обслужват пациентите много качествено, осигурявайки транспорт от и до лечебното заведение.

Превоз на възрастни хора до старчески домове и обратно вкъщи

Тази услуга се използва и за превоз на възрастни хора от и до домове за стари хора (вижте в Ena1111.bg). Това понякога е единствената възможност, особено в случаите, в които здравословното състояние на хората не позволява те да бъдат превозени по друг начин.

При наличие на фрактури и счупвания или след операция например, много хора имат нужда от постоянна грижа докато се възстановят. Частните линейки дават възможност да се транспортират в легнало положение до мястото за настаняване.

Частни линейки от легло до легло

Най-популярната услуга на компаниите за частна неотложна помощ е известна с наименованието “от легло до легло”. Това, както се подразбира, означава, че болен човек може да бъде транспортиран от и до лечебно заведение, без да става.

Медицинският екип може да постави човека на носилка, да го пренесе по стълбите на сградата, тъй като в повечето случаи асансьорите са малки и не позволяват той да се вози в легнало положение, след което да бъде транспортиран до болницата.

Обикновено, цената на тази услуга се формира от това какво е теглото на човека, колко етажа трябва да бъде пренесен и колко километра трябва да се изминат от и до лечебното заведение.

Какви други услуги се предлагат

Частните линейки са основно известни с транспортните услуги, които предлагат, но това далеч не е всичко. Компаниите за частна неотложна помощ предлагат на своите потребители и цял куп други процедури и услуги, сред които:

  • Лабораторни изследвания в домашна обстановка;
  • Вливания на разтвори и поставяне на системи;
  • Извършване на манипулации и поставяне на инжекции;
  • Извършване на рехабилитация у дома и много други.

Тези манипулации дават възможност лежащо болен човек да бъде обслужен в домашна обстановка, което от своя страна ще му спести неудобството да бъде местен и транспортиран до лечебно заведение за лечение или изследвания.

Коментари

коментара

Scroll To Top