Начална страница / Услуги / Живот в центъра на столицата – защо е по-добре да наемаме кола
Живот в центъра на столицата – защо е по-добре да наемаме кола

Живот в центъра на столицата – защо е по-добре да наемаме кола

Да си купим собствен автомобил или вместо това да наемаме кола, когато това е необходимо по някаква причина? Това е един доста интересен въпрос, а неговият отговор определено може да ви изненада.

По темата са провеждани доста проучвания и много експерти в областта на отдаването на автомобили под наем са единодушни в едно – наемането на кола може да е по-евтино от притежанието на собствена кола при някои обстоятелства.

Живот в центъра на София – нужна ли ни е кола

Ако живеете в центъра на София, тогава може да се каже, че голяма част от по-популярни заведения за хранене, барове, институции и магазина са на пешеходно разстояние до вас, както и голяма част от услугите, които се предлагат в града.

Освен това, общественият транспорт в района е изключително добре развит, като на разположение има множество спирки на метрото, трамвайни линии и автобуси линии от градския транспорт.

В подобни условия, наличието на автомобил не е такава крайна необходимост, особено ако работите в центъра или от дома си и ако не се налага да водите децата си на училище до по-далечен район.

При това положение автомобилът може да е по-скоро огромен разход (знаете, всичките му там винетки, данъци, технически прегледи, смяна на гуми, ремонти, застраховки и много, много други).

Да не споменаваме колко е трудно да се паркира в центъра на града, ако нямате собствен гараж или паркомясто.

Как може наетият автомобил да е по-изгоден

На фона на всичко това, има някои проучвания, които насочват на там, че ако наемаме кола два до три пъти месечно, за нас може това да е по-изгодно решение, отколкото да притежаваме собствен автомобил (разгледайте цените за коли под наем в SpeedyCars.eu).

Обикновено, това се отнася за по-обикновените автомобили, тъй като колите от по-висок клас са съответно и доста по-скъпи за наемане. Ако, обаче, не сте твърде придирчиви, ще разчитате на изгоден транспорт.

Интересното в този случай е, че наистина рент-а-кар и да не е най-евтината услуга, но се оказва в пъти по-скъпо удоволствие решението да притежавате свой собствен автомобил, който освен това ще трябва да се чудите къде и да паркирате.

Коментари

коментара

Scroll To Top