Начална страница / Услуги / Как адвокат може да ви помогне за обезщетение при ПТП
Как адвокат може да ви помогне за обезщетение при ПТП

Как адвокат може да ви помогне за обезщетение при ПТП

От началото на 2020та година, до септември месец, в България са засечени 4365 ПТП-та като статистиката за 2019-та година показва, че за същият период случаите са по-малко с 1002. Нашата страна е на челни места по ПТП-та в сравнение с други държави от ЕС, а вероятността някога в живота си да сте били в такова, дори леко, е доста голяма.

В закона на страната за застрахователното дело, потърпевш на ПТП има право да изиска обезщетение от застрахователната компания на водача причинил произшествие, като размерът на обезщетение зависи от нанесените физически травми. Като финансови дружества, застрахователните компании бранят своите средства и не са малко случаите, в които или се отказва изплащане на обезщетение, или изплатеното такова е в значително по-малък размер.

Вашите права при ПТП

Ако сметнете, че имате право на обжалване или е необходимо да заведете дело срещу застрахователната компания, или водача причинил ПТП-то, помощта на застрахователен адвокат е задължителна. Законът в страната не позволява тълкуване и е строго специфичен, за това ви трябва специалист в сферата на застрахователно прави, тъй като има специфични правила на действие, които е необходима да се следят.

За да си гарантирате добри резултати, е разумно да си намерите адвокатска услуга, добър пример за специалист в сферата на застрахователното дело са Zastrahovan.eu. Там можете да намерите доста полезна информация, а консултациите по въпроси като обезщетение при ПТП са ключова специализация на кантората.

Характерът на застрахователното дело

Както бе спомената по-горе, застрахователните компании пазят своите средства, и не са малко случаите, в които застрахователите отказват да изплатят обезщетение или установено забавяне по процедурата по заведеното дело от тяхна страна. Поради сложността на законодателството в България, е трудно за не-юридическо лице да разпознае пропуските и неспазването на закона, за това консултация с адвокат специалист в сферата е задължително.

В кои случай можете да се обърнете към адвокат

Zastrahovan.eu са специалисти в сферата на застрахователното дело, като те могат да ви информират по вашите възможности в по теми като:

  • Не сте наясно какво да направите, за да получите обезщетение от застраховател
  • Застрахователя отказва изплащане
  • Изплатеното обезщетение е ниско
  • Искате да заведете дело срещу застраховател
  • Делото се бави от страна на застрахователя
  • Искате информация за обезщетение от чуждестранен застраховател

В юридическият свят правенето и казването на правилните неща може да е разликата между това да спечелите или да загубите, за това е препоръчително да се консултирате с експерт по темата. Провеждането на запитване без юридическа помощ може да е във ваш ущърб – разумният ход тук е да се доверите на професионалистите.

Коментари

коментара

Scroll To Top