Начална страница / Маркетинг и PR / Как се промени поръчването на дизайнерска агенция?
Как се промени поръчването на дизайнерска агенция?

Как се промени поръчването на дизайнерска агенция?

Всичко се променя, но скоростта на промяна в начина, по който дизайнерските агенции се възлагат, е невероятна през последните няколко години. Разглеждаме защо?

4-те най-големи фактора, според бога samotnata.com

Назначаването на дизайнерска агенция се промени през последните години поради различни технологични, културни и икономически промени.

Някои от начините, по които процесът на възлагане на дизайнерска агенция може да се е променил, включват следното:

  1. Засилено използване на онлайн платформи и виртуална комуникация.

Един от неочакваните резултати от пандемията от COVID беше ускоряването на преминаването към онлайн работа и по-специално използването на видеосрещи на платформи като Zoom или Teams.

Вече е много по-лесно за компаниите и дизайнерските агенции да комуникират и да си сътрудничат от разстояние, премахвайки значението на местоположението и големите градски офиси.

В Уеб Дизайн България бяхме възприели тези технологии години преди пандемията, заедно с онлайн инструменти за управление на проекти, включително Basecamp, които ни позволиха да работим с клиенти в Европа и САЩ.

  1. По-голям акцент върху потребителското изживяване и дизайнерското мислене

През последните години има нарастващо признание за важността на потребителското изживяване (UX) във всички аспекти на дизайна, като всеки елемент, от брошури до уебсайтове, трябва да докаже своята ефективност отвъд естетиката.

Нарастващото търсене на цифрови брошури постави това търсене в предната част на съзнанието на клиентите. Дигиталните брошури се развиха бързо, за да преодолеят пропастта между традиционните комуникации и дигиталния свят.

  1. Промени в икономиката и бизнес средата

Станахме свидетели на значителни промени в икономическата и бизнес среда, които създадоха значителни промени в начина, по който се възлагат на дизайнерските агенции.

Пример е как компаниите с ограничени бюджети е по-малко вероятно да отделят целия си бюджет за една агенция и може да искат да разпределят работата си в няколко агенции.

Като алтернатива те могат да потърсят агенции, които предлагат по-гъвкави методи на плащане, като например предложение за абонамент за дизайн.

  1. Нарастваща конкуренция

Освен естествения растеж в сектора на дизайна от нови дипломирани специалисти и нови агенции, пазарът е свидетел на нарастваща конкуренция от онлайн платформи, предлагащи шаблонни или подпомогнати от AI дизайнерски предложения.

Въпреки че те са с ограничен обхват и предлагат донякъде формулирани решения, за мнозина това е напълно добре и отговаря на техните изисквания. В отговор на това развитие агенциите трябваше да преосмислят своето позициониране и да създадат нови и вълнуващи начини да се разграничат и да спечелят нова работа.

Коментари

коментара

Scroll To Top