Начална страница / Маркетинг и PR / Как ще интегрираме AI в нашите уебсайтове?
Как ще интегрираме AI в нашите уебсайтове?

Как ще интегрираме AI в нашите уебсайтове?

Настъпиха вълнуващи времена за нас, хората в мрежата, сега, когато изкуственият интелект е на хоризонта и тук, в Уеб Дизайн България, ние вече го използваме.

Това е безценен инструмент, когато става въпрос за идеи за съдържание ( ChatGPT ), изображения ( MidJourney ), редактиране на изображения ( Stable Diffusion и Firefly ) и отстраняване на грешки/кодиране (ChatGPT)… но това не е нищо ново в сравнение с други AI.

Въпросът е как смятаме, че изкуственият интелект ще бъде интегриран в нашите сайтове, като се движим напред с помощта на API (интерфейси на приложения – т.е. караме нашия софтуер да „говори“ с услугите на изкуствения интелект).

За да демонстрираме какво е възможно, от miroslavakortenska.com, нека разгледаме един прост продукт, блог.

Няма ли да е чудесно, ако можете да напишете блог, след което да щракнете върху бутон, за да промените тона му. С едно щракване може да бъде официален, разговорлив, може да се римува, да звучи като пират или да се превърне в приказка за дете.

ChatGPT е доста добър в преводите и като такъв можете да управлявате многоезични сайтове толкова лесно с CMS (система за управление на съдържанието), която автоматично превежда публикации в блогове или страници на съответните езици.

На началната страница на уебсайт често виждате първия абзац на статия в блог, но ако погледнете тази статия, това ще бъде „ Вълнуващи времена са за нас, хората в мрежата, сега, когато изкуственият интелект е на хоризонта и тук в Уеб Диазйн България вече го използваме.“ , което не е представително за това, за което е тази статия. Вместо да молите потребител да напише фрагмент, можете да накарате AI да направи това вместо вас и да го отреже до правилната дължина. Може също така да създава заглавия, описания и да гарантира, че са с правилната дължина.

Имайки предвид SEO, той може да редактира тези заглавия, описания, но също така да създаде оптимизиран URL адрес и дори да интегрира ключови думи в съдържание, предоставено от потребителите.

Въпреки че трябва да се използва внимателно, CMS може дори да има бутон „завършете тази статия“, „направете статията по-кратка“ или „разделете статията на две половини“. Изведнъж писането на статии може да стане значително по-лесно.

Дали това е добра идея е спорно, но бутоните за „споделяне“ на социалните медии също могат да бъдат подобрени с интеграция на социални медии, където статията не само се публикува в различни социални медийни платформи, но AI може да отговаря на коментари от ваше име.

Предимствата не са ограничени само до AI на езикови модели. Например AI може автоматично да създаде подходящо изображение или икона за статията и да използва набор от филтри, за да ги поддържа в съответствие с другите. Това, разбира се, може да бъде отменено от потребителя, докато пише статията.

Винаги има проблем, когато изображенията на потребителите не са достатъчно добри за мрежата, например потребителят може да качва снимка на кола и фотографът е бил твърде близо, така че веднага щом изображението бъде изрязано, части от колата изчезват. Това не е проблем с AI, тъй като фонът може да бъде автоматично разширен, безпроблемно добавяйки още дървета или трева. Освен това изображението може да бъде изрязано по такъв начин, че колата да е централна.

Ако потребител качи изображение, то може да е твърде малко и зърнесто и AI може да изостри това.

Въпреки че не е от съществено значение, понастоящем се препоръчва човек да напише статията, но инструментите, които AI може да предложи, за да помогне на потребителя, са огромни.

Основният проблем е, че AI в момента ползва съществуваща информация под някаква форма, така че имате нужда от хора за идеи и иновации. Но с напредването на машинното обучение, така ли ще бъде това завинаги? Ще създава ли AI блогове за неща, за които хората все още не са мислили? Предполагам, че това е друга статия!

Коментари

коментара

Scroll To Top