Начална страница / Услуги / Какво да правим при счупен екран на Samsung
Какво да правим при счупен екран на Samsung

Какво да правим при счупен екран на Samsung

Ако вашият телефон Samsung е счупен, вероятно ще искате на първо място да извадите данните си от него, а след това, да проучите вариантите за поправка. В тази статия ще разгледаме вариантите за смяна на стъкло на Самсунг и изваждане на вашите данни от него.

Ремонт на спукано стъкло

Напуканият преден дисплей на Samsung може да бъде разочароващо изживяване. Въпреки, че можете да смените стъклото и сами, това не се препоръчва, особено ако е засегнат и тъч скрийна, тъй като има много специфики, и можете да го повредите още повече.

Все пак, ако сте решили да действвате сами, уверете се, че следвате насоките на професионалист. Много важно е, да сте сигурни, че сте закупили оригинално и качествено ново стъкло.

Ремонт на екран на Samsung от сервиз

Добрите сервизи на Samsung ще отговорят на всеки ваш въпрос, преди да решите да им се доверите. На първо място, експерт ще оцени състоянието на телефона и ще ви обясни точно какво трябва да се смени и колко ще сгтрува. Имайте предвид, че в някои случаи, ще е по-евтино да си купите нов телефон, отколкото да ремонтирате стария.

Като още едно предимство на сервизите ще споменем, че те отлично знаят как да работят с тези телефони и ще свършат работата безупречно и в кратък срок. Можете да сте сигурни и, че използват оригинални и качествени части.

Смяна на стъкло на Samsung в гаранция

Тук може би ще ви разочароваме, но счупеното или спукано стъкло на дисплея не се счита за гаранционен елемент. Гаранцията покрива само фабрични дефекти, а счупването е причинено от неправилна експлоатация.

Въпреки че тази повреда не е гаранционна, ако телефонът е още в гаранция, трябва да се обърнете към обслужващия сервиз. Отварянето на телефона от неоторизирани лица и сервизи води до прекъсване на гаранцията.

Извличане на данни от счупен телефон

За щастие, в наши дни това е много по-лесно, отколкото е било преди. Но е необходимо да сте се погрижили още при закупуване на телефона. С помощта на Samsung Cloud и редовно синхронизиране на телефона с хранилището, вие ще запазите всички ваши данни. Затова, още при покупка на нов Самсунг, не забравяйте да се регистрирате в клауда и да синхронизирате данните си редовно.

Друг начин да извлечете данните си е, чрез  Google акаунт. Ако сте използвали телефона с Гугъл акаунт, то в него се синхронизират телефонни номера, снимки, приложения, и още много. Просто ще трябва да се впишете в акаунта си от ново устройство.

Ако не е засегнат тъч скрийна, можете лесно да прехвърлите своите данни и на компютър и лаптоп.

Коментари

коментара

Scroll To Top