Начална страница / Услуги / Казуси, в които ще ви е полезен адвокат застрахователно право
Казуси, в които ще ви е полезен адвокат застрахователно право

Казуси, в които ще ви е полезен адвокат застрахователно право

Застрахователно право се занимава с казусите, възникващи по повод на сключване и изпълнение, респективно неизпълнение на застрахователни договори. Адвокатите, които специализират тясно в тази материя придобиват дълбоки експертни познания и опит, необходими за разрешаване на тези казуси.

Кога е уместно да потърсите адвокат застрахователно право и какви са услугите, с които той може да ви съдейства? Разглеждаме въпросите по-долу.

Какви въпроси може да отнесете при адвокат застрахователно право

Много граждани, които досега не са влизали в кантора, се притесняват дали проблемът им въобще засяга правното естество на нещата. Винаги обаче, когато имате неясноти около дадено застрахователно правоотношение, може спокойно да се обърнете към адвокат застрахователно право, който да внесе яснота по въпросите ви.

Още на етап сключване на застрахователен договор може да се възползвате от услугите на застрахователен адвокат. Особена полза може да се открие в това начинание, когато става въпрос за т. нар. лични застраховки, при които се застраховат не имущества, а неимуществени блага, както е например при застраховка „живот“ и застраховката „злополука“. В такива случаи е препоръчително да се обърнете към добър адвокат застрахователно право като Zastrahovan.eu.

От услугите на застрахователен експерт съвсем спокойно може да се ползват и самите собственици на бизнес, които искат да учредят застрахователно дружество. В този случай експертът ще ви преведе през процедурата за създаване на застраховател и ще ви помогне да спазите всички нормативни изисквания в тази насока.

С адвоката може да се свържете и при съмнения относно обхвата на полицата и покритието.

Друг случай, в който експертът ще ви е от изключителна полза, е в рамките на проблеми със застрахователя, например при отказ за обезщетяване, неизплащане, занижено плащане, бавене на произнасянето по щетата, казуси с чуждестранни застрахователи и прочие.

Как може да ви бъде полезен застрахователният адвокат

Когато имате подобен на гореизброените казуси, е най-добре директно да се свържете с вашия адвокат. Ако нямате контактите на такъв, който ви е бил препоръчан от близък и се намирате в София, Zastrahovan.eu е добра опция, тъй като се занимава от доста време с такава дейност и зад гърба си е оставил доста спечелени застрахователни дела по подобни въпроси.

При всички положения, ще е необходимо първоначално да се консултирате с адвоката. В рамките на консултацията той ще се запознае с вашия случай и ще ви помогне да предприемете правилните по-нататъшни правни действия. Ако искате да заведете иск или вече сте го направили, както и в случай, че застрахователят е завел иск срещу вас, е най-добре да помолите адвокатът да ви представлява в съда.

Коментари

коментара

Scroll To Top