Начална страница / Услуги / Счетоводни услуги в София – 7 начина да проверите счетоводителя си
Счетоводни услуги в София – 7 начина да проверите счетоводителя си

Счетоводни услуги в София – 7 начина да проверите счетоводителя си

Счетоводните услуги са едни от най-търсените не само у нас, но и по целия свят. Днес ние ще споделим 7 изключително полезни начини, чрез които да направите проверка на избрания от вас счетоводител. Вярваме, че съветите ни ще ви бъдат полезни и много скоро ще имате ясна представа, относно това какви са компетенциите и нивото на вашия счетоводител.

Преди обаче да продължим напред и по същество, то ние ще направим едно кратко уточнение, свързано с откриването на подходящи счетоводни услуги в София. Знаем, че тази задача е много отговорна  изисква да посветите не малка част от времето си, ако искате наистина да се доберете до компетентна личност, чиито знания и умения не са трупани единствено в годините по време ан обучението в университета.

Първото, което можете да направите, е да прелистите жълтите страници, но това в никакъв случай не ви гарантира, че ще попаднете на коректен счетоводител. За предпочитане е да се допитате до близък приятел или роднина, на който скоро му се е наложило да премине през това.

Неговите насоки, съвети и препоръки със сигурност ще ви бъдат полезни. Тук обаче ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че промените в законодателството са непрекъснати и затова е важно да гласувате доверие единствено на информация, отнасяща се за близкото минало. В противен случай рискувате да бъдете подведени, поради ваша вина.

Дори и да нямате познати хора, които могат да ви насочат към конкретни счетоводни услуги в София, то не губете надежда, а действайте целенасочено и не се отказвайте. Все пак един счетоводител е в състояние да укрепне много който и да е било бизнес и често пъти се явява като фундамент при процъфтяването му.

За да не инвестирате значителна част от времето си, което обикновено е в недостиг на младите и съвременни граждани, то нашето предложение е да посетите Contract.bg и да разгледате счетоводните услуги там.

В сайта ще откриете не малко полезна информация, която да отговори на част от запитванията ви. Ако ли пък прецените, че именно тази счетоводна къща е правилният избор за вас, то можете да си уговорите предварителна счетоводна консултация и по време на самата среща да си създадете максимално ясна представа, относно това какви да бъдат очакванията ви в бъдеще.

Сега е време да споделим онези 7 начина, чрез които да проверите счетоводителя си.

Как да направим проверка на своя счетоводител

  1. Ако се целите да направите проверка на воденето от счетоводителя ви счетоводство, то трябва да сте наясно, че това не е никак лесна задача, особено, ако вашето образование се разминава значително много от счетоводното. Онези, които целят откриване на грешки, могат да се свържат с друг счетоводител или одиторска фирма, които да им съдействат.
  2. За да бъдете сигурни, че в бъдеще няма да изпадате в неприятни ситуации, то искайте да имате достъп до базата по всяко едно време. Това също е част от проверката.
  3. Добрият счетоводител прави постоянна справка за разплащанията на всяко тримесечие. Ако това е така, то вие не би трябвало да имате каквито й да е било санкции или глоби.
  4. Всеки коректен счетоводител следи за сумите пари, водещи се по отчети, както и съдейства за попълване на авансови отчети.
  5. Всеки път, щом имате някакви въпроси, то вашият счетоводител е на линия и е в готовност да ви окаже съдействие.
  6. Вашият счетоводител мисли в перспектива.
  7. Усещате, че той е на ваша страна, а не играе в полза на данъчното, водейки се на щат при вас.

 

Коментари

коментара

Scroll To Top