Начална страница / Услуги / Счетоводство на зъболекарски кабинет – как да намерим подходящата кантора
Счетоводство на зъболекарски кабинет – как да намерим подходящата кантора

Счетоводство на зъболекарски кабинет – как да намерим подходящата кантора

Всяка фирма се нуждае от качествено и отговорно счетоводно обслужване и стоматологичните кабинети не правят изключение от това правило. В избора се на счетоводител трябва да бъдете внимателни.

От Contract.bg, една от утвърдените счетоводни кантори в София, съветват да слушаме съветите на близки хора, в чиято преценка вярваме и да залагаме повече на лични препоръки, отколкото на написаното в интернет.

Коя е най-добрата практика

В идеалния случай вашият зъболекарски кабинет ще работи с една и съща счетоводна кантора още от стартирането си. Това, обаче, е възможно в изключително редки случаи.

Понякога, по една или друга причина, се налага да сменим кантората и в такива моменти винаги е трудно да намерим на кого да се доверим.

За да се стесни кръга на възможностите, би било добре да се ориентирате към кантора, която има опит в тази сфера, независимо дали е водила счетоводството на зъболекарски или лекарски кабинет.

В дейността има изключително много сходства, а опитът е предимство, защото счетоводната кантора ще се е сблъсквала и друг път с много от казусите, които могат да възникнат във вашата дейност.

План според размера на бизнеса

Най-правилната политика, която може да има една счетоводна къща, включва калкулиране на цените според вашите конкретни нужди. Фирми, при които се предлага една твърда цена, без значение размера на бизнеса, най-често не са достатъчно гъвкави.

Потърсете фирма, която ви предлага индивидуален план, според който да оформи цената на услугата си. Не всички фирми имат едни и същи нужди, ето защо е добре да се работи с такива, които приемат вашата дейност като нещо уникално и индивидуално.

Възможност за консултации

Във всеки един бизнес могат да възникнат проблеми, сложни казуси и неясноти. Важно е да се спрете на фирма, която ще консултира вашия стоматологичен кабинет когато това е необходимо. Избягвайте фирми, които са скъпи на думи и изчисляват стойността на всяка минута, отделена на вашия бизнес.

Имайте предвид, че не винаги ще се нуждаете от консултации, но ще бъде изключително неприятно да се ангажирате с фирма, която ще ви отпрати и няма да ви обърне достатъчно внимание при нужда и когато е възникнал някакъв по-сложен и изискващ време за разрешаване случай.

Коментари

коментара

Scroll To Top