Начална страница / Услуги / Уебсайтове на WordPress: 10 неща, които трябва да направите, преди да стартирате
Уебсайтове на WordPress: 10 неща, които трябва да направите, преди да стартирате

Уебсайтове на WordPress: 10 неща, които трябва да направите, преди да стартирате

Процесът на изграждане на уебсайтове на WordPress може да отнеме много време, от планиране, UX, wireframes, дизайн, маркиране, разработка и тестване. Когато уебсайтът е най-накрая напълно тестван и готов за пускане на живо, е време да натиснете червения бутон. Но почакай, ни казват от baxhour.com! Чакай! Не натискайте още! Трябва да се проверят следните неща.

Изключено индексиране от търсачки

Когато уебсайт се създава за първи път и се интегрира в WordPress, едно от основните неща, които трябва да направите, е да изключите индексирането на търсенето. Последното нещо, което искате, докато вашият сайт се разработва, е той да бъде проследен и индексиран от Google.

Това работи и по двата начина, тъй като когато най-накрая сме готови да стартираме сайта, трябва да запомним да премахнем отметката от това квадратче, така че Google вече да може да ни намери!

Google Analytics

Настройването на Google analytics за сайт е от съществено значение, за да се справите правилно от самото начало. Когато даден уебсайт бъде пуснат и обявен, броят на хората, които ще се стекат към сайта ви през първия ден, е много повече, отколкото бихте очаквали, така че наличието на Google анализи там от самото начало ще ви даде точна цифра колко хора са видях вашия сайт на първия ден. Друго нещо, което трябва да се отбележи, е, че Google analytics не показва отчети с данни за 24 часа, така че ако искате да видите данни на живия сайт, ще трябва да го инсталирате поне 24 часа преди това.

Пренасочвания на връзки

Редизайнът на сайт означава, че много от заглавията на страниците и URL адресите могат да се променят. Това означава, че отиването на стар URL може да доведе до страница 404 на новия сайт. Това е проблем, когато Google показва старите връзки, тъй като не осъзнава, че те вече не съществуват.

Решението за това е да намерите старите връзки, които Google показва, и да пренасочите тези връзки към новия URL адрес на новата страница. Това може да стане по различни начини. Най-простият и най-лесният е да изтеглите приставка за WordPress като „ EPS 301 Redirects “, която ще ви позволи да поставите старите URL адреси и съвпадащия нов пренасочен URL адрес.

Премахнете всички тестови публикации

Не натискайте бутона още! Погледнете назад в сайта и не забравяйте да намерите всички страници, създадени за тестване на дисплея! Когато инсталирате WordPress CMS, той автоматично създава примерна публикация в блога, наречена „Hello World“, така че не забравяйте да я изтриете, преди да стартирате!

Също така, друго нещо, което трябва да имате предвид, когато финализирате съдържанието, преди да го публикувате, е да промените автора на публикацията, за да отразява действителен потребител на сайта, а не само редактора.

Тестване на браузъра

Това, че изглежда добре в Chrome, не означава, че изглежда по същия начин и в Internet Explorer! Стриктното тестване на браузъра през целия цикъл на разработка е от решаващо значение, за да се избегнат неприятни изненади в крайна сметка, но за всеки случай, преди да натиснем големия червен бутон, правим последен преглед през всички браузъри и различни мобилни операционни системи.

Favicon

Вероятно най-малкото нещо на уебсайта, но никога не трябва да се забравя! Favicon маркира раздела или прозореца, в който вашият уебсайт е отворен в браузъра на потребителя.

Тест за производителност и скорост

Уверете се, че тествате сайта си и измервате ефективността му! Ние получаваме всички наши уебсайтове възможно най- близо до 100% на „Google Page Speed“, тъй като това ще осигури страхотно изживяване за всички потребители и ще доведе до по-високо класиране в резултатите от търсенето с Google.

Добавете заглавие на сайта

Всяка инсталация на WordPress започва със заглавието по подразбиране „Друг сайт на WordPress“. Разработването на сайта без промяна на заглавието чрез разработка, въпреки че е много лош навик, все още се среща широко в интернет. Така че, ако правите това, не забравяйте да ПРОМЕНИТЕ ЗАГЛАВИЕТО преди стартиране. Последното нещо, което искате, след като стартирате сайта си и го споделите в социалните медии, е да осъзнаете, че името на вашия бизнес според WordPress е „Друг сайт на WordPress“.

Инструменти за уеб администратори

Настройването на инструменти за уеб администратори преди стартиране е много полезно, тъй като оптимизира видимостта на вашия сайт в класирането на Google при търсене и ви позволява да изпращате карти на сайтове, да получавате списък с повредени URL адреси в сайта, да преглеждате статистически данни за това как Google класира вашия сайт и различни други инструменти. Запознаването с инструментите за уеб администратори по-рано ще ви даде предимството да имате повече контрол върху класирането на уебсайта си преди стартирането.

Архивиране

И накрая, след като уебсайтът ви е готов и всички елементи в този контролен списък са отметнати, не забравяйте да изтеглите копие или резервно копие на уебсайта и да го съхранявате някъде на сигурно място.

Коментари

коментара

Scroll To Top