Начална страница / За дома / 7 съвета от професионалистите да изберем кухни Ирим или проекти по поръчка
7 съвета от професионалистите да изберем кухни Ирим или проекти по поръчка

7 съвета от професионалистите да изберем кухни Ирим или проекти по поръчка

Кухнята вече придоби нов статут. Това е не само място за готвене и хранене, но и място, където прекарвате по-голямата част от времето си у дома. Поради тази причина е много важно как кухнята е обзаведена и оборудвана, колко уютна и комфортна е.

Преди да започнете действителната настройка на кухнята, трябва да помислите колко време ще ви отнеме да приготвите храна. Планирайте, ако се храните на това място, ако искате да имате кухня, която да служи като хол, където ще поканите приятели. Ако решите да поръчате кухненско обзавеждане, съветваме ви да обмислите няколко точки, за да направите правилния избор.

  1. След като разберете размера на кухнята, трябва да вземете решение за декоративния стил. За предпочитане е стилът да бъде същият като за останалата част от пространството на къщата или апартамента. Така ще запазите даденият образ. Независимо, дали е модерен, селски или класически, той трябва да отразява вашата индивидуалност. По този начин ще може да се наслаждавате на времето си в кухнята.
  2. Цветът на мебелите е друг важен аспект при избора на кухненски мебели. Цветът не трябва да се избира, защото е модерен. Той се избира, според цвета на стените и пода. Може да изберете тон, който да съответства на цветовата схема, като добавите няколко нюанса от един и същи цвят или да изберете мебели в цветове, които контрастират с декорацията на стаята.
  3. Един от най-важните аспекти, които трябва да се вземат предвид при избора на кухненски мебели е материалът, от който са направени. Това ще рече, че трябва да е са с високо качество, особено след като кухненските мебели не се променят толкова често.
  4. Кухненският плот трябва да е устойчив на влага, високи температури и химикали, лесни за измиване и почистване. Препоръчва се плотът да е гладък, тъй като текстурираната опция насърчава развитието на бактерии. Може да изберете изкуствен или естествен камък – елегантен материал, много издръжлив, който ще продължи дълго време; кварц, керамика, масивно дърво, MDF или ПДЧ, в зависимост от вашите предпочитания и бюджет.
  5. Когато избирате мебели за кухни по поръчка, трябва да обърнете внимание на броя и видовете шкафове. Наред с това, трябва да помислите как ще се отварят и затварят вратите, така че системата за отваряне и затваряне да е стабилна.
  6. Най-важните предмети, които присъстват в кухнята, са мивката, печката и хладилникът. Когато избирате мебели за кухнята, трябва да имате предвид възможността за позициониране на мивката, печката и хладилника в зависимост от формата на кухнята, позицията на прозореца и т.н. Разстоянието между мивката и печката трябва да е поне един метър.
  7. Също така е важно да се помисли къде ще става храненето. Ако пространството позволява, може да изберете кухня Ирим с островна маса или оборудвана с бар. В случай, че става дума за маса и столове, те трябва да са в стилистична хармония с останалата част от кухнята.

Коментари

коментара

Scroll To Top