Начална страница / За дома / Цвят и декорации в новата баня
Цвят и декорации в новата баня

Цвят и декорации в новата баня

За хората следящи тенденциите в обзавеждането за баня не е тайна, че цветовете и декорациите се променят всяка година, в тенденциозна насока. Това означава, че ако преди години сивите и бежовите акценти са били крайъгълен камък в неутралната визия в банята, то днес една смела светло синя облицовка на ваната е нещо напълно нормално.

 

Изглежда на собствениците им омръзнаха неутралните и релаксиращи тонове и атакуват през последната година към смели цветове и декорации. В този смисъл към неутралните нюанси много качествено могат да се добавят цветове, които да създават „уау” ефект още с влизане в банята.

 

Например знаете, че добавянето на син цвят в интериора увеличава усещането за спокойствие. Тук обаче не става дума за смекченото синьо от традиционните плочки за баня, характерни за миналото, но за смели сини нюанси присъстващо мощно в помещението.

 

Контраст на синьото като присъствие идва с румените цветове. Те могат да са в различни нюанси от по-розовеещи до лилави, и са наистина много силен тренд в момента. Като намесата им идва чрез поставяне на аксесоари в такива цветове, чрез боядисване на стените и тавана, чрез облицовки и т.н.

 

Освен чрез цветове, различните нетрадиционни форми могат да създават много силен декоративен ефект в интериора. Тенденция в този смисъл е поставянето на  асиметрични огледала за баня, които имат зашеметяващ ефект за цялото помещение.

 

Също така комплектите аксесоари за баня  на пазара предлагат разнообразие от най-различни обемни, конусовидни, пирамидални, тумбести форми. Поставянето на такива аксеосоари като комплект при мивката засилва цялостно ефекта върху интериора.

 

Заслужава си да завършим текста с насочване вниманието към моделите тапети за баня. Те също се завърнаха като решение за банята с много силен отзвук сред потребители и дизайнери. Тапетите днес са много по-технологично издържани и могат да пресъздадат какъвто образ искате. От по-масови тапети, 3D образи, такива с абстрактни форми, художествени произведения от артисти, кичозни модели, поп-арт, анимационни рисунки или графит.

 

Изборът е богат, така че всичко остава на вашите желания и въображение.

Източник: https://faians.com/

Коментари

коментара

Scroll To Top