Начална страница / За дома / Дизайнерски проекти за баня
Дизайнерски проекти за баня

Дизайнерски проекти за баня

В дизайна на банята съществуват широк спектър от стилове – класичски, ориенталски морски и много други. В този пост ще се опитаме да обхванем най-популярните от тях.

Класическият стил е универсален и никога не излиза от мода. За него трябва да изберете естествени материали като гранитогрес или мрамор. Можете също да използвате висококачествени имитации, например тапети, устойчиви на влага, които могат да пренесат такава текстура в декора на вашата баня.

 

Друга интересна тенденция е връщането на стила Арт Нуво. Изборът на ВиК елементи и хардуер е добре да бъде в кръгла форма със златен или бронзов финиш. Комуникациите като електро и ВиК системи най-добре е да бъдат скрити под декоративните панели. Акцентът на този стил са имитиращите антики мебели и санитарен фаянс. Отлично решение за банята в този постбароков стил е самостоятелно стоящата вана с крачета тип „лапи“, както и да се използват полилеи, свещници и стенни аплици в декорацията на банята.

 

За екстравагантни и енергични хора най-добрият вариант е банята в ориенталски или арабски стил. Тя се характеризира с наличието на топли и наситени цветове. Например, можете спокойно да експериментирате с червено, златно, жълто, синьо или тюркоаз. За този стил, трябва да използвате мозайка, а също и плочки само малък размер. Друг вариант включва плочки за баня със стандартни размери, но с растителна украса или с ориенталски мотиви.

 

Много популярен стил в дизайна на банята е морският. Тя изпълва пространството на свежест, помага да се отпуснете и също изглежда много органично в банята. Ето защо, много дизайнерски проекти са разработени в този стил.

За да се създаде морски стил, основно се използват бели и сини цветове. Стените трябва да бъдат декорирани в синьо, което илюстрира морската шир. По стените можете да изобразите различни морски животни или риби с фотопечат. Можете да използвате и жълтия цвят, който ще пренесе атмосферата на пясъка на крайбрежния плаж.

Огледален дизайн може да бъде създаден под формата на илюминатор на подводен морски плавателен съд. Неговата форма е добре да бъде кръгла, а успешният избор на морски акценти ще създаде невероятна игра на цветове.

Коментари

коментара

Scroll To Top