Начална страница / За дома / Добри ли са пухкавите килими?
Добри ли са пухкавите килими?

Добри ли са пухкавите килими?

При закупуването на нов килим, трябва да имате предвид няколко неща. Ако обмисляте рошави килими, тогава трябва да знаете, че те се предлагат в различни видове и трябва да бъдат внимателно обмислени. Типът килим, който изберете, ще повлияе на това колко удобно се чувства стаята и колко лесно ще бъде почистването.

Килими с косъмчета

Добавянето на килим във вашата всекидневна или спалня, е чудесен начин да добавите мекота и топлина. Лесно се почиства и ще допълни останалата част от вашия декор. Тези килими се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери. Можете дори да намерите килими в плътни цветове и шарки.

Те могат да бъдат направени и от синтетични материали, които се почистват по-лесно. Устойчиви са на петна. Обикновео имитират вида на естествените влакна.

Когато купувате килим, е важно да знаете правилните методи за почистване. Можете да почиствате с прахосмукачка, но трябва също да опитате различни методи, за да сте сигурни, че ще извлечете максимума от килима.

Ако имате голям килим в дома си, може да искате да инвестирате в професионален почистващ препарат. Това е така, защото те могат да използват почистващ препарат на ензимна основа, който ще премахне химическите остатъци от килима. Същестуват почистващи препарати, които използват по-мек спрей за миене под налягане.

Вълнени килими

Наличието на вълнен килим може да бъде чудесен начин да добавите малко топлина и комфорт към дома си. Те са издръжливи и могат да бъдат поставени във всяка част на къщата. Освен това са лесни за грижи. Те са устойчиви на петна и избледняване. За щастие, съществува възможност да се перат в пералня.

Вълнените килими се предлагат в много стилове и размери. Можете да намерите модели, които са ръчно тъкани, машинно изработени или тъфтинг. Всеки стил има своите уникални предимства.

Туфтинг вълнени килими са чудесни за райони с интензивно движение. Те са издръжливи и ще издържат от пет до десет години. Освен това са стилни и бюджетни.

Въпреки, че вълнените килими могат да бъдат скъпи. Ако се притеснявате за алергии или респираторни проблеми, най-добре е да намерите килим, който е направен от естествени влакна.

Килими от акрилен косъм

В сравнение с други влакна, акрилните килими са достъпни и изискват ниска поддръжка. Те също могат да се перат. В зависимост от качеството и грижата, акрилните килими могат да издържат поне 3 до 5 години.

Тези модели са направени така, че да изглеждат като вълна или памук. Те не се нуждаят от поддръжка и са издръжливи, което ги прави добър вариант за стаи с малко използване. Единствената особенос е, че не се препоръчват за стаи с домашни любимци. Ако имате домашни любимци, ще искате да помислите за друг вид материал. Има много различни видове килими. Всеки тип има свои собствени уникални характеристики.

Килимът с дълъг косъм е по-плътен и мек. Освен това ще откриете, че са по-удобни. Те са идеални за спални или всекидневни с по-малко ходене. Освен това са по-издръжливи и могат да поемат много трафик.

 

 

Коментари

коментара

Scroll To Top