Начална страница / За дома / Характеристики на дизайна за малки бани
Характеристики на дизайна за малки бани

Характеристики на дизайна за малки бани

Правилният интериорен дизайн може да създаде красива, уютна и комфортна атмосфера, дори и в малката баня.

При проектирането на дизайна многото огледала често се използват за визуално разширяване на пространството. Дизайнерите предпочитат леки, светли и меки нюанси, за да създадат атмосфера на спокойствие. Наличието на опънати тавани ще ви помогне да направите височината на помещението визуално по-голяма, защото лъскавият, модерен таван с LED осветление отлично отразява всички елементи на банята.

За малки бани можете да създадете функционална зона в нишата, където ще бъдат разположени пералня, бойлер, рафтове за лични вещи и домакински препарати. Създадената преграда ще помогне за визуално разширяване на помещението и ще подобри естетичната страна на банята.

В горната част е по-добре банята да се направи в бяло, а след това пространството и височината на стените ще се увеличат значително. В основата на стените можете да използвате тъмен цвят.

Контрастните материали трябва да се използват за оцветяване на стените и пода, а също така се насърчава минимализмът с мебели.

За да поставите хигиенни продукти и домакински химикали, можете да направите няколко стъклени рафта. Те не се страхуват от висока влажност и ще дадат допълнителен блясък на стаята.

За да направите реконструкция, трябва да започнете да правите ремонти в банята от нулата. Много важна стъпка е подготовката и изготвянето на план за дизайна на банята. Той следва да включва ясно обмисляне на всички елементи и поставянето на санитарен фаянс. Не би било излишно да се изготви план за банята на хартия или в специална програма.

Ако планирате да комбинирате банята и тоалетната, се информирайте за стъпките и техниките за дизайн на комбинирана баня.

Първо, сменете цялата канализация и водоснабдителната система, след което проверете нейната годност, така че след ремонта да няма неочаквани аварии.

Обновяването започва с изравняване на стените и полагане на плочки. След това се прави монтаж на баня или душ кабина. За малки бани е по-подходяща душ-кабина, която може да се монтира в ъгъла. Допълнително се инсталират всички ВиК комуникации. Последната стъпка е да инсталирате тоалетната така, че по време на ремонта да не се надраска или счупи.

Преди да инсталирате всички горепосочени санитарни елементи, трябва да проектирате реконструкцията така, че да използвате квадратурата на помещението максимално. Това ще помогне на банята да функционира по-добре. Първо, помислете къде ще се намират всички елементи и само след това направете инсталацията.

Източник: https://granitogress.com

Коментари

коментара

Scroll To Top