Начална страница / За дома / Как да се отървете от малките хлебарки във вашата къща
Как да се отървете от малките хлебарки във вашата къща

Как да се отървете от малките хлебарки във вашата къща

Малка хлебарка, голям проблем!

Откривате малка хлебарка в кухненските шкафове? Или, дори много от тях? Вече знаете, че малките хлебарки могат да означават неприятности. С каква ситуация наистина се сблъсквате? И какво трябва да направите?

Вземете чаша кафе и се пригответе да си водите бележки, защото ще ви трябва план, за да се погрижите за тези малки домашни нарушители на уюта и ще искате да го направите час по-бързо.

Първо ще отговорим на няколко важни въпроса за малките хлебарки. След това ще ви покажем как да се отървете от тях – и да се освободите от тях завинаги.

  1. Идентифициране на проблем с „малка хлебарка“

Малките хлебарки в кухненските шкафове … могат да бъдат голям проблем. На определено ниво те не са голяма опасност. Макар и малки в сравнение с много по-големи видове хлебарки, пак си представляват проблем.

Защо?

Тъй като, за разлика от по-големите обикновени хлебарки, които всъщност предпочитат да живеят навън, малките хлебарки търсят човешки домове. Те са и по-упорити посетители и най-често срещаната малка плотва – тази, с която най-вероятно имате работа – се ражда с удивителна скорост, като едновременно произвежда десетки потомци.

След като влезе вътре, това малко чудовище се умножава и поема, опустошава храната ви, уврежда всичко, до което се докосне, и разпространява алергени и бактерии, които потенциално могат да разболеят семейството ви.

Това е измамно малката немска хлебарка. Нека да го разгледаме (заедно с няколко други възможности), за да определим точно какво е влязло във вашия дом:

  1. Малко за поведението на хлебарки, което да използвате срещу тях

Когато знаете повече за навиците на хлебарката и основните им нужди ще може по-лесно да водите борба с тях.

Как влизат в домовете ни малки хлебарки

Жилищните сгради са известни с широко разпространените проблеми с хлебарки. През процепи, отвори и при лоша хигиена, буболечките лесно пълзят, през стените по пода, канализацията и достигат от един апартамент в друг.

Малките хлебарки са известни с намирането на храна, вода и партньори в съседните жилища. И когато го направят, просто преминават към другото звено.

Така че, ако живеете в апартамент, да – може да обвинявате съседите си. Но помислете и за това как да вземете превантивни мерки.

Това може да стане, чрез поддържане на добра хигиена във вашето жилище . Не оставяйте храна за през нощта на открити места. Почиствайте редовно от трохи и други хранителни отпадъци. Изхвърляйте кофата си за боклук редовно.

Предотвратете всякакви течове в жилището си. Хлебарките пият много вода, а именно течовете ги привличат. Когато отстраните теч от спукана тръба или кран, много голяма е вероятността хлебарките да се изнесат от вашето жилище, в търсене на друго, което да им осигури живителната течност.

Мебел втора ръка – може да ви се струва не до толкова опасно, но вземайки мебели втора ръка за дома си, рискувате да внесете яйца на хлебарки.

Химическото чистене невинаги е ефективно, затова не разчитайте изцяло на него. Обърнете внимание и ако посещавате хижи, къщи за гости или мотели, където сте забелязали, че има хлебарки. Малките вредители могат лесно да се настанят в багажа ви и да ги пренесете в собствения си дом.

Има значение как хлебарките са попаднали в дома ви. Ето, защо трябва да отделете малко време, за да помислите как се е случило това и какви превантивни мерки да вземете за в бъдеще.

Заключение

Справянето с малката зараза от хлебарки може да е страшно и поразително преживяване, особено ако се окаже, че иде реч за голямо нападение. Не се отчайвайте. Дори нещата да са излезли извън контрол, винаги има професионални екипи, които, чрез пръскане за хлебарки да ви спасят от нашествието.

Помнете: Винаги може да премахнете малките хлебарки и да върнете реда в живота си без вредители.

Коментари

коментара

Scroll To Top