Начална страница / За дома / Какъв цвят мебели за детска стая да изберете
Какъв цвят мебели за детска стая да изберете

Какъв цвят мебели за детска стая да изберете

Цветът на тапета в детската стая става основният ключ към създаването на дизайна в стаята. Естествено, по-голямо значение се придава на сянката, защото стаята трябва да радва бебето, да бъде функционална и удобна. Често възрастните избират мебели за детска стая в светли пастелни цветове. И все пак, не забравяйте, че децата приветстват ярката палитра. За тях използването само на един цвят може да е скучен и безинтересен.

Когато избирате, кой цвят мебели да изберете за детска стая, трябва да разчитате на съветите на дизайнерите и психолозите.

Общи основи в изграждане интериора с мебели за детска стая

Не е необходимо напълно да декорирате стаята в ярки цветове. Изобилието от цветове може ще попречи на бебето да се отпусне спокойно, да си направи домашното и да почива пълноценно. Препоръчително е да комбинират правилно студената и ярка палитра.

Съществуват няколко опции за смесване на цветовете. Всяка има своите плюсове и минуси. Нека разгледаме всички опции:

Комбинация от спокойни стени и подове с буйни и ярки мебели за детска стая, декор, детайли и аксесоари:

Основните предимства на този метод са лекотата в създаване и използване. В стаята тахтите, столовете, завесите , картините, килимите, одеялата, възглавниците и леглото имат различни цветни решения. Разбира се, не трябва да прекалявайте. Това може да направи интериора досаден.

Препоръчително е да се спрете на 2 или 3 основни цвята и след това да създадете интериор. В противен случай детската стая може да стане вулгарна по отношение на дизайна.

Разпределение на стаята в територии

Тук може да направите някои импровизации. Например в стаята мястото за спане може да е декорирано в светли цветове. Зоната за игра да е в богати цветове, а зоната за обучение в неутрална палитра. Последният вариант ще позволи на детето да не се разсейва от обучението си. Ако говорим за дизайна на мебели за детска стая и по конкретно стая за бебе на 3-6 години, тогава зоната може да е декорирана в ярки цветове.

Не се страхувайте от контрастни комбинации. Ако те привличат детето и стаята не се окаже скучна. Допускат се нюанси на червено и оранжево, но психолозите съветват да спазват мярката с тях. Много е важно да постигнете цветна хармония, без те да са прекалено пъстри.

Какви мебели за детска стая да изберете в съчетание с жълти стени

Жълтото е основният цвят, заедно със зелено и синьо. То ободрява, има положителен ефект, върху умствената дейност на човек, тонизира, активира мозъка. Малко хора знаят, че именно тонът в психологията представлява силата на интелекта. В допълнение, именно на този нюанс на действие се приписва бързото вземане на най-трудните и сложни решения.

Лесно е да се комбинира жълтата палитра, тъй като цветът активно се комбинира с много други цветове. Вариацията с жълт тапет за детската стая е еднакво подходяща и за двата пола.

Ето, как да комбинирате мебели за детска стая в жълто:

Бяло

Това е класическа комбинация, която изглежда подходяща във всяка обстановка. Можете спокойно да съчетаете в бяло с всички цветове на жълто. Резултатът е непрекъснат дизайн с топли акценти. Такива са подходящи, както за новородените принцеси и принцове, така и за подрастващите тийнейджъри.

Синьо

Тандемът небе и слънце никога няма да загуби своята популярност. Интериорът в такива нюанси изглежда удобно, свежо и динамично.

Кафяво

Вътрешният дизайн на детската стая ще изглежда сериозен и респектиращ в комбинация от тези два цвята. Те помагат да се раздели стаята на функционални зони.

Бордо

Комбинацията от жълто и бордо се използва, като правило, за реализирането на класически дизайн с тържествена, кралска обстановка. Може да се избира от фин нюанс на розово-бордо, до т. нар. рубинен цвят, съчетаващ рубин и злато.

Бежово

Тези нюанси пресъздават топла, мека и радостна атмосфера. Спокойните кремави цветове охлаждат концентрацията на жълто. В резултат на това децата получават постоянни контрасти, които не нарушават психическото и емоционалното състояние.

Когато избирате цветове за мебели за детска стая, не забравяйте, че трябва да следвате мярката навсякъде. Комбинирайте всякакви нюанси на палитрата, основни цветове и тогава детската стая ще се превърне в удобен кът, както за изпълнение на домашните, така и за отпускане, така и за безгрижни игра. И, разбира се, попитайте за мнението на детето си. Все пак, препоръчаният от дизайнера цвят може просто да не е по вкуса му.

Източник: www.maxmebel.eu

Коментари

коментара

Scroll To Top