Начална страница / За дома / Необходима инвестиция ли е смяната на щрангове
Необходима инвестиция ли е смяната на щрангове

Необходима инвестиция ли е смяната на щрангове

Щранговете са вертикалните и хоризонтални тръби, по които става движението на водата и отпадните води. Хоризонталните тръби са разположени в мазето и служат за връзка между абонатната станция и вертикалните щрангове. Последните свързват всички етажи и осигуряват питейната вода и отвеждат отпадните води.

В постройките от миналото за изграждане на всякакви тръбопроводи се използват метални тръби. С годините на ползване метала корозира и се появяват неприятните последствия. Питейната вода променя цвета и качеството си, намалява постепенно налягането и по високите етажи се затруднява нейното ползване. Все по-често възникват проблеми с канализацията, а с това и предпоставки за наводнения.
Тези и други още неприятни ситуации могат да се отстранят само с навременна смяна на щранговете.

Това е процедура, която може дa се изпълни качествено и в рамките на един работен ден от фирма за ВиК услуги. Специализираните в смяна на щрангове фирми правят всичко по добре изграден план, организирано и отговорно, така че водата да бъде спряна за кратко време. Всяко начало на подмяна на тръбите е свързано с предварителна подготовка. Най-напред се спира водата за да започне работата по отстраняване на старите тръби. Цялостната подмяна на тръбите е за предпочитане, защото само тогава може да се получи желания резултат – качествена вода и без проблеми в канализационната система. Това без проблеми реално е възможно само в еднофамилните къщи.

За кооперациите и големите жилищни сгради за да се пристъпи към смяна на щрангове е възможно само, ако всички собственици са съгласни. Това се налага поради факта, че щранговете са обща собственост, а всяка услуга за съсобственост се заплаща от всички.

Цялостната смяна има редица предимства – всичко става бързо и качествено, защото се изпълнява от професионалисти, а при голяма поръчка обикновено се прави и отстъпка в цената. Ако няма възможност да се направи смяна на всички общи вертикални и хоризонтални тръби, то можете самостоятелно да си подновите вашите щрангове. Добре е за смяна на щрангове да ползвате професионалисти за да не правите излишни разходи на средства и време. Те ще ви предложат подходящите видове тръби, които са най-добри за всяка система – отопление, водоснабдяване и канализация.

Коментари

коментара

Scroll To Top