Начална страница / За дома / Обзавеждане за баня – поглед в следващата година
Обзавеждане за баня – поглед в следващата година

Обзавеждане за баня – поглед в следващата година

Тази статия ще засегне мнението на експертите за това, което се очаква да бъде водещо в обзавеждането за баня през идната година откъм настилки и облицовки. Така че ако сте почитатели на прогнозите и тенденциите, тази статия може да ви даде кратък анализ на очакваното.

Изумително е как плочки в размер 60 на 120 см, вече не се смятат за нещо непрактично. Новите технологии  позволиха създаването на големи плочки, калибровани такива, които стават все по-желани в интериора. Още повече когато се изработени с инк-джет технологията, те създават безшевен ефект в интериора с повърхност наподобяваща мрамор, цимент, дърво, естествен камък и т.н.

Малките продълговати плочки за баня метро стил ще продължи да бъде актуален и занапред. Особено красив е на стената до ваната. Можете да изберете различни цветове, а през новата година се очакват и нови размери да се появят на пазара.

Украсата в интериора се завръща и чрез плочките за баня. Тенденцията е към инсталирането на плочки оцветени с пигменти, които създават декоративни мотиви. Свързани с по-тънките, дълготрайни и по-евтини гранитогресни плочки, това вече е основа за бъдещо развитие.

Сива баня, сиви плочки, сив интериор – всичко това изобщо не се свързва със символните характеристики на сивия цвят. Напротив много устойчив тренд, който ще продължи и през новата година. Съвременните керамични плочки показват една богата палитра от сиви цветове и техните нюанси, които създават неутрална визия в интериора.

Експертите са категорични, че подът в банята ще става все по-разнообразен като визия, просто защото квадратните плочки отстъпват пред плочките в различни форми. Шеврон нареждането, рибената кост или люспи, хексагоналните плочки, всички те вече се намесиха много силно през годините, а се очаква това да продължи и занапред.

Обзавеждането за баня не е само това какви плочки ще сложите на стената и на пода, но и как ще ги съчетаете с мебелите, душ пространството, санитарния фаянс. Така че разглеждайте нещата поотделно, но след това търсете идеи за съчетания, за да можете да сте готови когато дойде време за покупки.

Коментари

коментара

Scroll To Top