Начална страница / За дома / Памучни чаршафи – избор с който няма да сгрешите
Памучни чаршафи – избор с който няма да сгрешите

Памучни чаршафи – избор с който няма да сгрешите

Питали ли сте се някога защо памучното спално бельо е толкова популярно и запазва първенството като най-предпочитана материя, въпреки огромния избор в търговската мрежа (вижте предложенията на PoPijami.bg)? Дишащ и сух на допир, памукът е един от най-добрите варианти в справянето с жегата през горещите летни нощи.

Някои проучвания показват, че леката и нежно изработена памучна тъкан отделя топлината над 10 пъти по-бързо в сравнение с коприната, а поддържането на кожата суха и свежа ще ви позволи да изпитате усещането за 3 или 4 градуса по-ниска температура.

По-комфортен сън и по-малко изпотяване

Чаршафите от памук помагат за поддържане на електролитния баланс на тялото. Нови изследвания показват, че памукът създава усещане, че тялото се поти 2 пъти по-малко, отколкото при ползване на спално бельо от други материи.

Това се дължи на уникалната възможност на памучната материя да абсорбира ⅕ от теглото си под формата на вода когато се изпотите и пак да остане сух и без осезаемо чувство за влага, което да попречи на съня ви. Именно това създава усещане за сухота и комфорт по време на почивка.

Не се наелектризира

Памучните чаршафи са изключително природосъобразни и в хармония с вашето тяло и енергия. Смята се, че те могат осезаемо да облекчат усещането за тревожност, главоболието, стягане в гърдите и затруднено дишане, причинени от натрупване на статично електричество.

Потиска размножаването на бактерии

Тъй като памукът има ефект на инхибитор по отношение на развитието на бактерии и гъбички, ползването на памучни чаршафи може да подтисне някои заболявания. Счита се, че спално бельо от памук може да попречи на появата на рани от залежаване при лежащи пациенти за дълги периоди.

Хипоалергенен ефект

За чувствителните хората с деликатна кожа и кожни алергии (и не само кожни), памучните чаршафи са несъмнено доста добър избор. Памукът е една от най-деликатните тъкани, които по правило не предизвикват алергични реакции. Това е и причината, поради която се смята, че памукът е най-добрият избор за креватчета на бебета и малки деца.

Добра цена

Памукът е класически избор на спално бельо и по правило не се счита за скъп и екстравагантен избор. Намира се лесно, а в търговската мрежа цената му е доста добра като цяло. Памучните чаршафи са не само добър избор ако сте с ограничен бюджет, но и не изискват специална поддръжка.

Коментари

коментара

Scroll To Top