Начална страница / За дома / Покупка на климатик онлайн – на какво да обърнем внимание
Покупка на климатик онлайн – на какво да обърнем внимание

Покупка на климатик онлайн – на какво да обърнем внимание

Покупката на климатик изглежда като нещо много елементарно. Може би си казвате, че ако човек разполага с пари, останалото е фасулска работа. Много хора са на това мнение, но ще се изненадате колко всъщност много пропуски правят хората, когато купуват уред.

Още по-трудно става ако го купите онлайн. Да, цените са наистина по-атрактивни, но ако не знаете какво точно да купите, има голям риск да попаднете на нещо неподходящо.

Изберете инверторен климатик

В интернет можете да намерите стотици магазини за техника, но от където и да пазарувате, задължително си изберете инверторен климатик. Това е новото поколение, което измести някогашните конвенционални климатици.

Този тип уреди предлагат по-висока мощност, по-нисък разход на енергия, по-добро качество на изработката и като цяло са по-добър вариант (разгледайте ги на Klimatici.bg).

Проверете как стоят нещата с монтажа

В повечето случаи тук няма за какво да се притеснявате, защото обикновено монтирането е включено в цената и след като се направи, започва да тече гаранцията на уреда.

И все пак, винаги са възможни някакви неприятни изненади, така че ако искате да сте сигурни, че всичко до последния детайл ще ви бъде уредено, задължително разгледайте в условията на поръчката дали е споменато нещо за доставка.

Уверете се, че купувате модел с нужната мощност

Инверторният климатик може да е подходящ както за големи, така и за малки пространства стига да инвестирате в подходящия модел.

Едно от най-важните неща, на което е необходимо да обърнете малко повече внимание при покупката на евтин климатик, това е неговата мощност. Тя трябва задължително да е съобразена с площта на помещението, което ще се климатизира.

Определена кубатура на помещението съответства на определена мощност на инверторния климатик. Ако уредът не е съобразен с кубатурата, той няма да работи толкова ефикасно и е възможно дори да останете разочаровани.

Така например, ако заложите на мощен климатик при малка кубатура на помещението, това означава, че уредът ще бъде непрекъснато принуден да работи на най-ниските възможни обороти, което не е добре за него.

От друга страна, ако закупите твърде слаб уред, защото, например, цената му ви се е сторила по-атрактивна, имайте предвид, че той ще бъде постоянно претоварен, опитвайки се да затопли или охлади помещението ви.

Коментари

коментара

Scroll To Top